Νέα Υόρκη: Οι εισαγγελείς κλήτευσαν τους Ρωμαιοκαθολικούς επισκόπους για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από ιερείς

Οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης κλήτευσαν και τις οκτώ Ρωμαιοκαθολικές επισκοπές της Πολιτείας, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς, όπως έγινε γνωστό σήμερα από πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

5b9178341dc524751d8b4569

Οι δικαστικές κλήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας που διεξάγει η ομοσπονδιακή εισαγγελέας Μπάρμπαρα Άντεργουντ για το πώς οι επισκοπές εξέταζαν και ενδεχομένως συγκάλυπταν τις κατηγορίες που βάρυναν του ιερείς.

Η Αρχιεπισκοπή της Νέας Υόρκης σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τις αρχές στην έρευνά τους και να παράσχει οποιαδήποτε πληροφορία έχει στη διάθεσή της. “Όχι μόνο παρέχουμε όποια πληροφορία μας ζητηθεί, αλλά μας ενημερώνουν επίσης όταν μαθαίνουν για μια κατηγορία ώστε, ακόμη και αν δεν μπορούν (οι εισαγγελείς) να ασκήσουν διώξεις, μπορούμε εμείς να ερευνήσουμε και να απομακρύνουμε” τον ιερέα για τον οποίο υπάρχουν υπόνοιες, σχολίασε ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής, Τζόζεφ Ζουίλινγκ.


Η Άντεργουντ κάλεσε επίσης τα θύματα ή ενδεχόμενους μάρτυρες σεξουαλικών επιθέσεων με δράστες ιερείς να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν για όσα γνωρίζουν. Όσοι έχουν πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με έναν ειδικό τηλεφωνικό αριθμό ή διαδικτυακά, για να διαφυλαχθεί η ανωνυμία τους.

Τρεις εβδομάδες αφότου δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση για τη σεξουαλική κακοποίηση σε περισσότερα από χίλια παιδιά στη γειτονική Πολιτεία της Πενσιλβάνια, η Μπάρμπαρα Άντεργουντ τόνισε ότι “τα θυματα της Νέας Υόρκης πρέπει επίσης να ακουστούν και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποδοθεί η δικαιοσύνη που αξίζουν”.

Οι εισαγγελείς παραδέχονται πάντως ότι λόγω του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων, δεν έχουν πολλά περιθώρια κινήσεων: τα θύματα που είχαν κακοποιηθεί όταν ήταν παιδιά πρέπει, με βάση τον νόμο, να προσφύγουν στη δικαιοσύνη πριν κλείσουν το 23ο έτος της ηλικίας τους ώστε να έχουν μια πιθανότητα να αποζημιωθούν για όσα υπέστησαν ή να στείλουν τους δράστες στη φυλακή.

Η Άντεργουντ ζήτησε τη βοήθεια των τοπικών εισαγγελέων, υπενθυμίζοντας ότι μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να συγκαλούν Δικαστικά Συμβούλια ενόρκων για να ερευνούν τις καταγγελίες και να υποχρεώνουν τους μάρτυρες να καταθέτουν.

Conference League:Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους

ΑTHENS Conference League

Conference League:Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους

Σε ποια περίπτωση οι εργαζόμενοι πληρώνονται αν δεν καταφέρουν να πάνε στη δουλειά τους εξαιτίας…