Newsroom

Newsroom

Νέα Υόρκη: Μαφιόζος δικάζεται 35 χρόνια μετά την ληστεία στο JFK με λεία 6 εκ. ευρώ

Τριάντα πέντε χρόνια μετά την ληστεία στο αεροδρόμιο Κένεντι που είχε σαν λεία 6 εκατομμύρια δολάρια ξεκίνησε η δίκη του Vincent Asaro, του κατηγορούμενου ως συνεργού στην κλοπή του αστρονομικού ποσού το 1978, που ήταν μια από τις μεγαλύτερες κλοπές μετρητών στην αμερικανική ιστορία.

asaro

Τριάντα πέντε χρόνια μετά την ληστεία στο αεροδρόμιο Κένεντι που είχε σαν λεία 6 εκατομμύρια δολάρια ξεκίνησε η δίκη του Vincent Asaro, του κατηγορούμενου ως συνεργού στην κλοπή του αστρονομικού ποσού το 1978, που ήταν μια από τις μεγαλύτερες
κλοπές μετρητών στην αμερικανική ιστορία.

Για τη ληστεία στο τερματικό της Lufthansa ευθύνονται μέλη της μαφίας της Νέας Υόρκης. Η υπόθεση αυτή έγινε διάσημη από την ταινία Goodfellas (Τα καλά παιδιά).

Οι ληστές έκλεψαν τότε 5 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και ένα εκατομμύριο σε κοσμήματα. Το ποσό εκείνο επρόκειτο να μεταφερθεί σε τράπεζα του Μανχάταν από τη Δυτική Γερμανία.

Ο Asaro, 80 ετών πλέον, ο οποίος έχει ιστορικό με καταδικαστικές αποφάσεις για αδικήματα που δεν σχετίζονται με εγκλήματα, συνελήφθη ξανά μετά από καινούργιες πληροφορίες που έδωσε ο ξάδελφός του, Gaspare Valenti για τη ληστεία, προφανώς λόγω παλιών ανοιχτών λογαριασμών.

Αν ο Asaro καταδικαστεί, θα γίνει το τελευταίο θύμα του κώδικα σιωπής της Μαφίας του υποκόσμου της Νέας Υόρκης, που μερικές φορές ονομάζεται «Oldfellas».

Οι εισαγγελείς της δίκης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μπρούκλιν θα δώσουν ένα μάθημα για μια περασμένη εποχή, όταν οι πέντε ιταλικές οικογένειες της μαφίας είχαν μεγάλη όρεξη για ξεδιάντροπα εγκλήματα και θανατηφόρα ανταπόδοση για προδοσίες.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι μια σειρά δώδεκα δολοφονιών προσώπων που συνδέονταν άμεσα ή έμμεσα με το οργανωμένο έγκλημα και έγιναν μέσα σε μερικούς μήνες μετά τη ληστεία. Τρία πτώματα δεν βρέθηκαν ποτέ, για πέντε από τους φόνους δεν αποδόθηκαν ποτέ κατηγορίες και ένα πτώμα βρέθηκε μετά από 26 χρόνια σε ένα παλιό νεκροταφείο.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…