Νέα τροπή στην υπόθεση Βγενόπουλου

Νέα διάσταση παίρνει η υπόθεση της ένταξης των υποθέσεων των υποβρυχίων, της Siemens και του Ανδρέα Βγενόπουλου, στο ειδικό σύστημα της ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, το λεγόμενο Eurojust.

56fd28031dc524536c8b5418

Χθες Τετάρτη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη απαντώντας σε σχετική αναφορά του προέδρου των ΑΝΕΛ στη Βουλή, σημείωνε ότι «οι υποθέσεις Siemens, Υποβρυχίων και Βγενόπουλου, όπως πληροφορηθήκαμε από το Εθνικό μας Μέλος στην Eurojust, έχουν υπαχθεί στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust, οι δύο πρώτες στις 8-9-2008 και 26-7-2010, αντίστοιχα, και η τρίτη στις 21-4-2015».

Επομένως η υπόθεση Βγενόπουλου υπάγεται στη Eurojust τον Απρίλιο του 2015. Ωστόσο όπως πληροφορείται το Hot Doc, το πρώτο έγγραφο που καλεί σε συνεδρίαση της Eurojust αποστέλλεται από τον εισαγγελέα Δικαστικής Συνδρομής, Γιάννη Αγγελή στις 17 Νοεμβρίου 2014. Δηλαδή πέντε ολόκληρους μήνες πριν τελικά η υπόθεση υπαχθεί στη Eurojust.

Πέρα από την τεράστια καθυστέρηση όμως, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στις 28 Μαΐου 2015 οι κυπριακές Αρχές στέλνουν στη Eurojust έγγραφο με τον οποίο ζητούν τη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής της Eurojust για την υπόθεση Βγενόπουλου. Φαίνεται πως οι ελληνικές Αρχές αναγκάστηκαν να εντάξουν το θέμα στη Eurojust προκειμένου να μην προεδρεύσει στη σχετική συνεδρίαση η Κύπρος, αφού βάσει του κανονισμού, πάντοτε προεδρεύει αυτός που έχει καταθέσει το αίτημα.

Εν τω μεταξύ, νέα τροπή παίρνει και η υπόθεση της εισαγγελέως Τσατάνη, η οποία χθες ζήτησε με αναφορά της, να αναλάβει την εις βάρος της πειθαρχική έρευνα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αντί της προέδρου Βασιλικής Θάνου.

Όπως είναι γνωστό η Γεωργία Τσατάνη παρευρέθηκε σε επίσημη συνάντηση μεταξύ Ελλήνων και Κυπρίων αναφορικά με την υπόθεση Βγενόπουλου και μάλιστα σύμφωνα με όσα κατήγγειλε τη Δευτέρα από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, δεν ήθελε παρόντες εκπροσώπους του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το ερώτημα που προκύπτει στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μόνο αυτό που δημοσίως έθεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος, δηλαδή γιατί στη συνάντηση αυτή συμμετείχε η Γεωργία Τσατάνη και όχι ο αρμόδιος εισαγγελέας Δικαστικής Συνδρομής Γιάννης Αγγελής. Το μείζον είναι ότι όπως πληροφορούμαστε, το όνομά της δεν ήταν στη λίστα των συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη συνάντηση. Πώς επομένως και για ποιον λόγο βρέθηκε εκεί; 

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…