Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους Θεσμούς – Την Κυριακή ενδέχεται να συγκληθεί το Euro Working Group

Το Σαββατοκύριακο συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ Αθήνας και θεσμών, μετά τη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των…

2399176

Το Σαββατοκύριακο συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ Αθήνας και θεσμών, μετά τη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, και των εκπροσώπων των θεσμών.

Με νέα τηλεδιάσκεψη, που επιβεβαιώνεται από κυβερνητικές πηγές αλλά και από τους θεσμούς, επιχειρούν οι δύο πλευρές να ξεπεράσουν τις διαφορές που παραμένουν σημαντικές και να εξομαλυνθεί το έδαφος για να συνεδριάσει το Euroworking Group.  

Η τηλεδιάσκεψη θα γίνει μεταξύ των οικονομικών υπουργών κ.κ. Τσακαλώτου, Χουλιαράκη και Σταθάκη με τους επικεφαλής του «κουαρτέτου» (Ντέκλαν Κοστέλο, Ντέλια Βελκουλέσκου, Ράσμους Ρέφερ και Νικολά Τζιαμαρόλι), έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα και έρχεται σε συνέχεια της πολύωρης συνομιλίας που είχαν χθες το βράδυ, χωρίς όμως αποτέλεσμα

Την Κυριακή ενδέχεται να συγκληθεί το Euro Working Group,  το οποίο θα εξετάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων και θα εισηγηθεί σχετικά στο Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύριο αντικείμενο της χθσινής τηλεδιάσκεψης ήταν η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς .

Οι ίδιες πληροφορίες, τις οποίες μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρουν ότι οι θέσεις της ελληνικής πλευράς παραμένουν αμετάβλητες και αναζητείται «έντιμος συμβιβασμός» από την πλευρά των πιστωτών.

Παράλληλα, τέθηκαν και τα υπόλοιπα ανοικτά θέματα από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η έγκριση της εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ στοEurogroup την προσεχή Δευτέρα.