Νέα Σύνοδος Κορυφής για το μέλλον της ΕΕ τον προσεχή Σεπτέμβριο

Το μέλλον της ΕΕ μετά την ψήφο υπέρ του Brexit θα τεθεί επί τάπητος σε Σύνοδο Κορυφής των «27» τον Σεπτέμβριο στην Μπρατισλάβα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ από τις Βρυξέλλες.

577271841dc5248f5e8b4ace

Ο Τουσκ επανέλαβε πάντως ότι η Ένωση δεν μπορεί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τη βρετανική έξοδο έως ότου ενεργοποιήσει η βρετανική κυβέρνηση το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η ΕΕ είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο σήμερα, αλλά η χρονική στιγμή για την ενεργοποίηση της διαδικασίας εναπόκειται στη βρετανική κυβέρνηση. «Πρέπει να κάνουμε υπομονή, αυτή είναι η μόνη νόμιμη οδός» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις Τουσκ, λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής κατά την οποία ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα ενημερώσει τους ομολόγους του στην ΕΕ σχετικά με την απόφαση του Ην. Βασιλείου να αποσχιστεί από την Ένωση, έρχεται να προστεθεί σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το οποίο ζητείται το Ην. Βασίλειο να σεβαστεί άμεσα και πλήρως τη βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών του καταθέτοντας επισήμως την αίτηση αποχώρησής του από την ΕΕ, προτού μπορέσει να γίνει οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση.

Παράλληλα το Κοινοβούλιο καλεί το Συμβούλιο να αλλάξει τη σειρά των προεδριών του, έτσι ώστε η διαδικασία αποχώρησης να μην υπονομεύσει την τρέχουσα διαχείριση των υποθέσεων της Ένωσης. Το Ην. Βασίλειο είναι προγραμματισμένο να αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα επιφέρει επίσης αλλαγές στην εσωτερική του οργάνωση προκειμένου αυτή να ανταποκρίνεται στη βούληση των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ