Newsroom

Newsroom

Νέα στοιχεία για το που μπορεί να βρίσκεται η χαμένη πτήση της Malaysia Airlines

Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines αγνοείται εδώ και τρία χρόνια. Παρά τις έρευνες όμως που έχουν πραγματοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια το μοιραίο αεροσκάφος δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

58f9f4f51dc5242b588b4afc

Ωστόσο, το αυστραλιανό ερευνητικό ινστιτούτο CSIRO σε νέα έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε ότι εντόπισε «την πλέον πιθανή τοποθεσία» του αεροσκάφους.

Συγκεκριμένα, ο ερευνητικός οργανισμός ανακοίνωσε ότι οι πρόσφατες δοκιμές που έγιναν από ένα πραγματικό εξάρτημα από Boeing 777 αποκάλυψαν ότι το MH370 πιθανόν βρίσκεται βόρεια της αρχικής ζώνης ερευνών, σε μια περιοχή διπλάσια της έκτασης του Σίδνεϊ.

Ο δρ. Ντέβιντ Γκρίφιν από την CSIRO δηλώνει «βέβαιος» πως τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις δοκιμές, υπέδειξαν μια νέα περιοχή ερευνών για την αγνοούμενο αεροσκάφος.

«Οι δοκιμές με ένα πραγματικό πτερύγιο αποτέλεσαν επιπλέον επιβεβαίωση για τα ευρήματα της προηγούμενης δουλειάς μας», δήλωσε ο Γκρίφιν και πρόσθεσε:

«Το προηγούμενο μοντέλο για το πώς παρασύρθηκαν τα συντρίμμια εφαρμόστηκε χρησιμοποιώντας αντίγραφα από το πτερύγιο που βρέθηκε στη Νήσο Ρεϊνιόν. Αυτά τα αντίγραφα κατασκευάστηκαν από ξύλο και ατσάλι και σχεδιάστηκαν να επιπλέουν και να συμπεριφέρονται όπως τα κανονικά εξαρτήματα».

«Βρήκαμε ότι το πραγματικό πτερύγιο κινείται περίπου 20 μοίρες προς τα αριστερά και ταχύτερα σε σχέση με τα αντίγραφα, όπως ακριβώς εκτιμούσαμε. Πλέον φαίνεται απόλυτα λογικό που το πτερύγιο της MH370 έφθασε στην Ρεϊνιόν τον Ιούλιο του 2015» κατέληξε.

Τα ευρήματα της νέας μελέτης επιβεβαιώνουν τα πορίσματα της πρώτης έρευνας, σύμφωνα με τα οποία η πιθανότερη τοποθεσία του MH370 είναι σε αυτή την νέα περιοχή ερευνών.

«Δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι, αλλά είναι αυτό που υποδεικνύουν όλα τα στοιχεία, και αυτή η νέα εργασία μάς κάνει περισσότερο βέβαιους για τα ευρήματά μας».

Υπενθυμίζεται πως στο μοιραίο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο επέβαιναν συνολικά 239 επιβάτες και πλήρωμα και εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…