Νέα στοιχεία στην υπόθεση βιασμού 19χρονου ΑμεΑ – «Υπήρχαν καταγγελίες αλλά δε γινόταν διερεύνηση»

Τέσσερις καταγγελίες φαίνεται πως είχαν γίνει στο παρελθόν για τον 19χρονο στον Πλατανιά Χανίων ο οποίος φέρεται να έχει πέσει θύμα βιασμού και κακοποίησης. Σύμφωνα με τοπικές πληροφορίες, οι καταγγελίες έπεφταν σε τοίχο.

NewsRoom 01/09/2021 | 18:22

Νέες εξελίξεις έρχονται στο προσκήνιο για τον βιασμό 19χρονου σε χωριό του Πλατανιά Χανίων, καθώς φαίνεται πως το παιδί είχε καταγγείλει τον βιασμό του, αλλά δεν είχε καταγραφεί ιατροδικαστική εξέταση ώστε να μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία. Όπως αποκαλύπτει το Flashnews.gr, 4 καταγγελίες είχαν γίνει και ανέφεραν ότι το παιδί κακοποιείται και ότι έχει βιαστεί. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το παιδί να είχε μεταφερθεί και στο νοσοκομείο με αιμορραγία, ωστόσο ο πατέρας του το είχε πάρει προτού εξεταστεί. Τότε η κοινωνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών είχε συντάξει μία έκθεση, που για άγνωστο λόγο δεν έφτασε ποτέ στις αρμόδιες αρχές. Εξετάζεται δε, αν υπήρχαν και άλλες καταγγελίες οι οποίες επίσης δεν έφτασαν στις αρχές. O 19χρονος πλέον βρίσκεται στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στα Χανίων.

Υπενθυμίζεται πως η ιστορία είχε ξεκινήσει με την αποκάλυψη της κακοποίησης του παιδιού από τον ίδιο του τον πατέρα στις 24 Ιουλίου, όπου και συνελήφθη, ενώ στην συνέχεια συνελήφθη και προφυλακίστηκε, μαζί με τον πατέρα και ένας 67χρονος, που κατηγορείται ότι βίασε το 19 ετών αγόρι. Λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση των κατηγορουμένων, συγκεκριμένα στις 29 Ιουλίου 2021 το πρωί, ο 19χρονος επρόκειτο να παραστεί στο δικαστήριο, προκειμένου να συζητηθεί η ανάθεση της προσωρινής του κηδεμονίας, ωστόσο ο νεαρός δεν εμφανίστηκε, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν πως έπειτα από έρευνα, οι αρχές τον εντόπισαν κλειδωμένο σε μία αποθήκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού Μέσου, οι έρευνες έχουν προχωρήσει και σύντομα θα κληθούν 3 άτομα σε εξέταση, για την εξαφάνιση του νεαρού την ημέρα που θα εμφανιζόταν στο δικαστήριο. Πρόκειται για ένα ιερωμένο και μία γυναίκα και έναν ακόμα ηλικιωμένο, συγγενείς του νεαρού, οι οποίοι ερευνώνται για το αν κράτησαν παράνομα τον νεαρό και βιαιοπράγησαν σε βάρος του.

Πηγή: thepressproject.gr