Newsroom

Newsroom

Νέα στοιχεία για τον Γιάννο – έμβασμα 1 εκατ. είχε κατατεθεί στο λογαριασμό της συζύγου του

Νέα στοιχεία για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννο Παπαντωνίου ανακαλύπτουν διαρκώς οι δικαστικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Διαφθοράς και…

papantoniou 2

Νέα στοιχεία για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννο Παπαντωνίου ανακαλύπτουν διαρκώς οι δικαστικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Διαφθοράς και οι ανακριτές που έχουν αναλάβει τις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων, Γαβριήλ Μάλλης και Γιάννης Σταυρόπουλος, στρέφουν την προσοχή τους σε ένα έμβασμα ύψους 1 εκατ. ευρώ που κατατέθηκε στον λογαριασμό που διατηρούσε στην τράπεζα HSBC της Γενεύης η Ρούλα Κουράκου, σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου.

Το ποσό αυτό φαίνεται να κατατέθηκε από τον λογαριασμό που διατηρούσε στην ίδια τράπεζα ο κουμπάρος και στενός συνεργάτης του ζεύγους Παπαντωνίου, Γιώργος Κανδαλέπας, λίγο μετά το 2000 όταν ο Παπαντωνίου ήταν υπουργός Άμυνας.

Η πληροφορία αυτή έρχεται να προστεθεί στην είδηση της περασμένης εβδομάδας, οπότε οι ανακριτές κάλεσαν στο γραφείο τους τη Ρούλα Κουράκου η οποία δέχθηκε να ανοίξει άλλος λογαριασμός, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ τον οποίο διατηρούσε στην τράπεζα HSBC της Γενεύης και αποκαλύφθηκε χάρη στη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ από το Hot Doc.

Σε σχέση με τα περιουσιακά του ζεύγους, η έρευνα των Αρχών εστιάζει σε δύο πορίσματα του ΣΔΟΕ που αφορούν συνολικό ποσό ύψους 2,8 εκατ. ευρώ και τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο στην Ελβετία όσο και σε ελληνικές τράπεζες. Το ποσό αυτό δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που είχε η κα Κουράκου από την εργασία της, καθώς είναι δημόσιος υπάλληλος, ενώ όπως είναι γνωστό, το ζεύγος ήδη διώκεται για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Για κακούργημα ο Λιακουνάκος 

Τις επόμενες ημέρες οι δύο ανακριτές αναμένεται να καλέσουν ως κατηγορούμενο για κακούργημα και τον μεγαλοεπιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο, ο οποίος εμφανίζεται να έχει εισπράξει τεράστια ποσά από τα εξοπλιστικά, την περίοδο υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Λιακουνάκος είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για την υπόθεση του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου, το οποίο ο ελληνικός στρατός δεν παρέλαβε και το οποίο κόστισε στο Δημόσιο περισσότερα από 43 εκατ. ευρώ. Εμπλέκεται επίσης στο σκάνδαλο της αγοράς 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεως που υπεγράφη στις 19 Οκτωβρίου του 2001. 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…