Newsroom

Newsroom

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του αρχιφύλακα: Πού έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν το καλάσνικοφ

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τη βαλλιστική εξέταση των δύο όπλων, με τα οποία οι δολοφόνοι «γάζωσαν» το τζιπ στο…

1 333

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τη βαλλιστική εξέταση των δύο όπλων, με τα οποία οι δολοφόνοι «γάζωσαν» το τζιπ στο οποίο επέβαινε ο αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού ενισχύουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου, το οποίο οργανώθηκε μέσα από τις φυλακές.

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι το πολεμικό όπλο είχε χρησιμοποιηθεί από σπείρα που ενέχεται σε τουλάχιστον δύο απόπειρες σε κλειστά υποκαταστήματα τραπεζών στον Ασπρόπυργο

Το καλάσνικοφ που «θέρισε» τον 47χρονο Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη, έχει χρησιμοποιηθεί από «μπουκαδόρους» ληστές-διαρρήκτες τραπεζών, στον Ασπρόπυργο Αττικής, το 2012. Αν και τα όπλα ήταν «καθαρά» όσον αφορούσε τρομοκρατικές ενέργειες, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών είχαν ενδείξεις ότι το ένα από αυτά ήταν «βρώμικο» στο ποινικό του σκέλος και είχε περάσει ως… σκυτάλη από διάφορες εγκληματικές οργανώσεις για να φθάσει στα χέρια των δολοφόνων, χωρίς να αποκλείεται ακόμη η περίπτωση κάποιος από τους «μπουκαδόρους» να αναβαθμίστηκε σε εκτελεστή…

Αργά χθες το βράδυ επιβεβαίωσαν ότι το πολεμικό όπλο είχε χρησιμοποιηθεί από σπείρα που ενέχεται σε τουλάχιστον δύο απόπειρες δυναμικής εισβολής δραστών, χρησιμοποιώντας κλεμμένα οχήματα, σε κλειστά υποκαταστήματα τραπεζών στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., το περιστατικό, στο οποίο ταυτοποιείται η χρησιμοποίηση του πολεμικού καλάσνικοφ που σκότωσε τον άτυχο αρχιφύλακα, τοποθετείται χρονικά, στις 05:00 τα ξημερώματα της 4ης Σεπτεμβρίου 2012.   

Άγνωστοι οπλοφόροι επιχείρησαν να εισβάλουν με κλεμμένο αυτοκίνητο, τύπου τζιπ, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη συμβολή της Λ. Δημοκρατίας με την οδό Μάρκου Μπότσαρη, στον Ασπρόπυργο, ενδεχομένως για να διαρρήξουν τα ΑΤΜ της τράπεζας. Η γυάλινη πρόσοψη του υποκαταστήματος ήταν θωρακισμένη και δεν υποχώρηση από την σφοδρότητα της σύγκρουσης του οχήματος πάνω σε αυτή.

Στη συνέχεια οι δράστες πυροβόλησαν με πολεμικό καλάσνικοφ τη γυάλινη πρόσοψη, χωρίς και πάλι να καταφέρουν να την σπάσουν. Έχοντας αποτύχει να περάσουν στο εσωτερικό της τράπεζας και ενώ ηχούσε ο συναγερμός, εγκατέλειψαν εκεί το τζιπ, που είχε κλαπεί στις 30 Αυγούστου 2012 από την περιοχή της Ελευσίνας, και διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο. Πέρα από τους κάλυκες του πολεμικού όπλου, με το οποίο είχαν ρίξει για να θραύσουν την τζαμαρία της τράπεζας, στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και άλλοι κάλυκες, ίσως από κάποια άλλη ληστρική επιδρομή ή «εκπαιδευτική» σκοποβολή…

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, εξετάζοντας το όχημα του 47χρονου, διαπιστώνουν ότι οι δράστες ξεκινούν να πυροβολούν από πίσω προς το εμπρός μέρος του οχήματος του θύματος

Αυτοί οι κάλυκες ταυτοποιήθηκαν στο τμήμα βαλλιστικών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με τους περίπου 35, που βρέθηκαν στον τόπο της άγριας δολοφονίας του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, στον παραθαλάσσιο οικισμό Κουβέλα Φθιώτιδας.

Σημειώνεται ότι από την αυτοψία του χώρου της δολοφονίας, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, περίπου 45 κάλυκες δύο πυροβόλων όπλων. Οι περίπου 15 προέρχονται πιθανότατα από πιστόλι των 9ΜΜ και οι υπόλοιποι από πολεμικό καλάσνικοφ. Ουσιαστικά, οι τουλάχιστον δύο δράστες, έχουν αδειάσει μία γεμιστήρα από κάθε όπλο στοχεύοντας τον 47χρονο αρχιφύλακα των φυλακών.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, εξετάζοντας το όχημα του 47χρονου, διαπιστώνουν ότι οι δράστες ξεκινούν να πυροβολούν από πίσω προς το εμπρός μέρος του οχήματος του θύματος. Δηλαδή, προσεγγίζουν από πίσω, ανοίγοντας πυρ, πιθανόν εν κινήσει, και συνεχίζουν να πυροβολούν, παιρνώντας δίπλα από το αυτοκίνητο ακόμη και όταν βρέθηκαν μπροστά από αυτό. Το μπορντό τζιπ του αρχιφύλακα έχει σπασμένα πίσω τζάμια, οπές στην αριστερή πλευρά του, αυτή του οδηγού και μπροστά στο παρμπρίζ. Οι ίδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι μπορεί, ο ένας δράστης να πυροβολούσε από τη θέση του συνοδηγού και ο δεύτερος από το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου των δραστών, καθώς προς το παρόν δεν προκύπτει να έχει βγει κάποιος από το όχημα προκειμένου να πιστοποιήσει το θανατηφόρο αποτέλεσμα της επίθεσης ή να δώσει «χαριστικές βολές» με το 9άρι πιστόλι. Από την πρώτη νεκροψία του του αρχιφύλακα, φαίνεται να έχει πληγεί από πίσω, στην αριστερή αλλά και στην μπροστινή πλευρά του σώματός του, φέροντας τραύματα, στην πλάτη, τα πλευρά, το στήθος και το κεφάλι.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής ερευνώντας τις πειθαρχικές ποινές που είχε επιβάλει ο 47χρονος Αρχιφύλακας σε κρατούμενους των φυλακών, διαπίστωσαν ορισμένες που συγκεντρώνουν κάποιες υποψίες.

Τον Οκτώβριο του 2014, μετά από μία τέτοια πειθαρχική ποινή σε αλλοδαπό κρατούμενο, ο 47χρονος είχε δεχθεί απειλές από αλβανό μεγαλοκακοποιό, του οποίου ο «τιμωρημένος» ήταν προστατευόμενος. Ερευνούν και άλλα περιστατικά που προσδιορίζονται χρονικά την περίοδο που ο Σεραφείμ Γκαλιμάνης υπηρετούσε στις φυλακές Κορυδαλλού, και είχε δεχθεί απειλές από καταζητούμενο κακοποιό.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…