Νέα φωτιά σε καταυλισμό εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας – Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες κλείνουν προκλητικά τα «μάτια» στο σύγχρονο δουλεμπόριο (φωτό)

Η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στον καταυλισμό εργατών γης από το Μπαγκλαντές, στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας, με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του , δείχνει για πολλοστή φορά την προκλητική ανοχή της ΕΛ.ΑΣ, της «γαλάζιας» Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των υπολοίπων αρμοδίων υπηρεσιών της Πολιτείας, στο διαχρονικό  έγκλημα της άθλιας εκμετάλλευσης αλλοδαπών εργατών από τα παντοδύναμα οικονομικά κυκλώματα της ευρύτερης περιοχής.

2487667 1

Η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στον καταυλισμό εργατών γης από το Μπαγκλαντές, στην Να Μανωλάδα Ηλείας, με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του , δείχνει για πολλοστή φορά την προκλητική ανοχή της ΕΛ.ΑΣ, της «γαλάζιας» Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των υπολοίπων αρμοδίων υπηρεσιών της Πολιτείας, στο διαχρονικό  έγκλημα της άθλιας εκμετάλλευσης αλλοδαπών εργατών από τα παντοδύναμα οικονομικά κυκλώματα της ευρύτερης περιοχής.

Ο  καταυλισμός που φτιάχτηκε κάτω από την «μύτη» των αστυνομικών , πενήντα μέτρα μακριά από το σημείο που είχε αποτεφρωθεί πριν από μερικά χρόνια άλλος καταυλισμός της ντροπής , φιλοξενούσε – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κατοίκων που μίλησαν στο www.apokalypseis.com θέλοντας για ευνόητους λόγους να τηρήσουν την ανωνυμία τους , πάνω από 200 εργάτες γης από το Μπαγκλαντές.

Άθλια και απάνθρωπη εκματάλευση  

Όλοι τους πλήρωναν 40-50 ευρώ το κεφάλι ενοίκιο , προκειμένου να έχουν το δικαίωμα στον συγκεκριμένο ιδιόκτητο χώρο να φτιάξουν αυτοσχέδιες παράγκες από ξύλο και πλαστικό , στην προσπάθειά τους να έχουν στέγη για όσο καιρό απασχολούνταν στους τσιφλικάδες.

Από τον συγκεκριμένο καταυλισμό – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – «ψώνιζαν» καθημερινά φτηνό ανθρώπινο δυναμικό , μεσάζοντες μεγάλων οικονομικών συμφερόντων οι οποίοι ζητούσαν εργατικά χέρια , όχι μόνο στην Ηλεία αλλά και στην Αχαία !

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στον καταυλισμό από άγνωστη αιτία , κατέστρεψε ολοσχερώς όλα τα παραπήγματα ενώ υπήρξε και κίνδυνος ανάφλεξης της ευρύτερης περιοχής από τις εκρήξεις φιαλών υγραερίου που υπήρχαν εκεί .

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών με την συνδρομή δύο αεροσκαφών τύπου PZL από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά πριν αυτή επεκταθεί στην γύρω περιοχή .

Υπεράνω τα οικονομικά συμφέροντα 

Με αφορμή το σημερινό περιστατικό , κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι η κατάσταση στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας παραμένει εδώ και πολλά χρόνια η ίδια καθώς «τίποτα» δεν μπορεί να «ακουμπήσει» τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που κάθε χρόνο χρησιμοποιούν τους αλλοδαπούς εργάτες γης.

Παρά τις υποσχέσεις της Πολιτείας , χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές εξακολουθούν να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής,  δημιουργώντας πρωτόγνωρες καταστάσεις για τους ντόπιους κατοίκους οι οποίοι – όπως λένε – κινδυνεύουν από μολυσματικές ασθένειες …

Δεν κάνουν ελέγχους για covid-19 για να μη ζημιώσουν τους επιχειρηματίες !  

Εντύπωση προκαλεί η καταγγελία που έγινε στο www.apokalypseis.com σχετικά με την περίεργη αντιμετώπιση των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στους ελέγχους για τον covid 19 .

«Οι έλεγχοι είναι ελάχιστοι και αποτελεί κοινό μυστικό ότι υπάρχει …άνωθεν εντολή να μην γίνονται στην Νέα Μανωλάδα και στους αλλοδαπούς εργάτες γης τεστ για τον covid 19 γιατί αν βρεθούν θετικοί κάποιοι τότε θα υπάρξει πρόβλημα στην αγορά με τα προϊόντα και οικονομική ζημιά στους επιχειρηματίες» – λένε οι κάτοικοι .

Η συγκεκριμένη πολύ σοβαρή καταγγελία επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς και το  Manolada Watch… το οποίο μάλιστα σε έκθεσή του αναφέρει για το θέμα αυτό μεταξύ άλλων:

«Ως προς τα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά του COVID-19 δεν υπάρχει μέχρι νεωτέρας κάποια ιδιαίτερη μέριμνα για αυτή την ιδιαίτερα μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα που κατοικεί στην περιοχή, ούτε έχει υπάρξει σχεδιασμός για ενδεχόμενο εμβολιασμό τους. Όπως ενημερωθήκαμε από εργάτες γης, δεν έχει διενεργηθεί κάποιος δειγματοληπτικός έλεγχος με rapid test στους χώρους εργασίας τους ή διαμονής τους».

Πηγή: apokalypseis.com 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…