Νέα σοκαριστική δολοφονία Αφροαμερικανού στις ΗΠΑ

Νεκρός έπεσε μετά από 27 σφαίρες αστυνομικών ο 29χρονος Αφροαμερικανός Ντιζόν Κίζι στο Λος Άντζελες

AP 20245343384813

Καινούριο σοκαριστικό περιστατικό ρατσιστικής δολοφονίας, μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα και του Τζέικομπ Μπλέικ στο Ουισκόνσιν έλαβε χώρα στο Λος Άντζελες τη Δευτέρα το απόγευμα. Ο 29χρονος Αφροαμερικάνος Ντιζόν Κίζι, έκανε ποδήλατο όταν δυο αστυνομικοί τον σταμάτησαν για παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Ο Ντιζόν γρονθοκόπησε τον έναν αστυνομικό και άρχισε να τρέχει και να γδύνεται για να τους ξεφύγει. Σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε ένα όπλο από τα ρούχα του και στη θέα του- όπως ισχυρίζονται- οι δύο αστυνομικοί άρχισαν να τον πυροβολούν. Ο Ντιζόν έπεσε νεκρός επί τόπου αφού δέχθηκε 27 πυροβολισμούς. 

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες ενώ κείτοταν νεκρός στη μέση του δρόμου και τον άφησαν εκεί για πολλές ώρες. Γύρω στους 100 διαδηλωτές μαζεύτηκαν κοντά στο σημείο της δολοφονίας και πορεύτηκαν μέχρι το αστυνομικό τμήμα που υπάγονται οι δυο αστυνομικοί. 

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαγγείλει τη διεξαγωγή έρευνας για την υπόθεση μαζεύοντας υλικό από κινητά περαστικών, συνεντεύξεις αυτόπτων μαρτύρων και οπτικοακουστικό υλικό από τις ενσωματωμένες κάμερας ασφαλείας στην αστυνομική στολή. 

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…