Νέα σοκαριστική δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό (video)

Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυξάνοντας κι άλλο τον αριθμό των αθώων θυμάτων.

5b0a9ec71dc524b72b8b4584

Πάνω από 200 άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν χθες για τη δολοφονία ενός νεαρού Αφροαμερικανού από αστυνομικό στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια στις 14 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια του συμβάντος ο αξιωματικός ζήτησε από τον άνδρα να μείνει στο αυτοκίνητό του, αλλά εκείνος βγήκε γυμνός από το παράθυρο κι έτρεξε στον αυτοκινητόδρομο της εθνικής οδού.

Στη συνέχεια το θύμα έπεσε στο έδαφος κουνώντας τα χέρια και τα πόδια του, ενώ πλησίασε τον αστυνομικό λέγοντας του: «βάλε το τέιζερ κάτω ή θα σε σκοτώσω».

Ο αξιωματικός εκτός από τη χρήση τέιζερ, προχώρησε και σε δύο πυροβολισμούς κατά του άοπλου πολίτη με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. 

Ο αρχηγός της αστυνομίας, ο οποίος δημοσιοποίησε το βίντεο με το φρικτό περιστατικό, ζήτησε από την κοινότητα υπομονή, ενώ η έρευνα για τους πυροβολισμούς συνεχίζεται.

Όμως, οι συγκεντρωμένοι τόνισαν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ο αστυνομικός τον πυροβόλησε, παρά το γεγονός ότι την ώρα που μιλούσαν κατάλαβε ότι είναι «διανοητικά ασταθής», όπως είπε ο ίδιος.

«Το να πάθεις νευρικό κλονισμό στη μέση του δρόμου δεν πρέπει να ισοδυναμεί με θανατική ποινή», δήλωσε ένας φίλος και συμφοιτητής του νεαρού, που ήταν καθηγητής φυσικής σε γυμνάσιο.

Η αδελφή του είπε στο πλήθος ότι η οικογένεια δεν είδε ποτέ παράξενη συμπεριφορά από εκείνον και τόνισε την ανάγκη καλύτερης εκπαίδευσης στους αστυνομικούς για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν με ανθρώπους, που βρίσκονται σε κρίση ή πάσχουν από ψυχική ασθένεια.

Η οικογένεια του θύματος προγραμμάτισε πορεία διαμαρτυρίας για τις 2 Ιουνίου με αφετηρία το πανεπιστήμιο Virginia Commonwealth, από όπου αποφοίτησε, και κατάληξη στο κεντρικό τμήμα της αστυνομίας.


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…