Νέα Σμύρνη: «Θα σε συλλάβω αν το δημοσιεύσεις» (βίντεο)

Τραμπουκισμούς και απειλές για συλλήψεις «αν δημοσιεύσει το βίντεο» που τραβούσε με το κινητό της, καταγγέλλει αυτόπτης μάρτυρας που βιντεοσκοπούσε το όργιο αστυνομικής βίας στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. 

NewsRoom 08/03/2021 | 14:49

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες κατοίκων από την περιοχή της Νέας Σμύρνης σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής σε κεντρική πλατεία της περιοχής. 

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Open, περιγράφοντας το συμβάν κατήγγειλε ότι την ώρα που το περιστατικό βρισκόταν σε εξέλιξη και ενώ η ίδια βιντεοσκοπούσε με το κινητό της τον ξυλοδαρμό πολίτη, αστυνομικός την πλησίασε και της είπε πως αν δημοσιεύσει το βίντεο θα προχωρήσει σε σύλληψη. 


Όπως σημείωσε και αυτή η κάτοικος της περιοχής, δεν είχε προηγηθεί καμιά απολύτως επίθεση σε αστυνομικούς και όλα ξεκίνησαν όταν κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν για πρόστιμο που βεβαιώθηκε σε οικογένεια. «Στην αρχή ήταν ήπιος διάλογος, πλησίαζαν όλοι όσοι βρίσκονταν στην πλατεία χθες και ζητούσαν εξηγήσεις, γιατί έχει επιβληθεί πρόστιμο εφόσον η οικογένεια είχε μαζί όλες τις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακίνησης, φορούσαν τις μάσκες τους, είχαν τις ταυτότητες τους», ανέφερε η κάτοικος της περιοχής. 

Σε ερώτηση της συνηγόρου των αστυνομικών, Ε. Βαρελά, αν υπέπεσε κάτι στην αντίληψη της κατοίκου για το τι είχε προηγηθεί, εκείνη απάντησε: «Στην πλατεία δεν είχε προηγηθεί τίποτα. Ήταν ένα κλασσικό μεσημέρι Κυριακής που ο κόσμος βγαίνει να περπατήσει», με τη δικηγόρο να αναφέρει πως είχε «προηγηθεί επίθεση 60 ατόμων κατά των αστυνομικών».  

Όπως φαίνεται, και τα άτομα που «επιτέθηκαν» στους αστυνομικούς διπλασιάζονται καθημερινά, αφού σε σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. χθες αναφέρθηκε πως «Αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση 30 ατόμων».

Δείτε το σχετικό βίντεο: