Newsroom

Newsroom

Νέα Σμύρνη: Oι δράστες ήθελαν ολική καταστροφή στον εμπρησμό του Cavaliere

Τα κομμάτια του παζλ που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών που συμμετείχαν στην καταδρομική επίθεση του εμπρησμού του γνωστού εστιατορίου Cavaliere στη Νέα Σμύρνη αλλά και του ανθρώπου που μπορεί να τους έδωσε την εντολή για το «χτύπημα», προσπαθούν να συγκεντρώσουν οι άνδρες της ΕΛΑΣ

cavallerie

Ολική καταστροφή, ήθελαν να προκαλέσουν οι δράστες της επίθεσης στο γνωστό εστιατόριο Cavaliere στη Νέα Σμύρνη. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται οι αστυνομικές αρχές, καθώς από τα ευρήματα της εμπρηστικής επίθεσης οι δράστες έδρασαν σαν να ήθελαν να εκδικηθούν. Όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών που ανέλαβαν την υπόθεση, τα  άτομα που έσπασαν τις τζαμαρίες του εστιατορίου, έδρασαν με τιμωρητικό τρόπο. Περιέλουσαν χώρους του καταστήματος με εύφλεκτο υγρό (πιθανώς βενζίνη) και στην συνέχεια πέταξαν μέσα σε αυτό φωτοβολίδες.

Με τον τρόπο αυτό δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα εντός του εστιατορίου που εξαπλώθηκε σε χρόνο ρεκόρ από την μία πλευρά του έως την άλλη, κάτι που προκαλεί ανησυχία στις Αρχές, καθώς οι δράστες δεν δίστασαν να προκαλέσουν μία τέτοιας έκτασης πυρκαγιά σε ένα κτίριο όπου ζουν οικογένειες.

Η εμπρηστική επίθεση, πάντως, στο γνωστό εστιατόριο δεν ήταν η μόνη που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες. Αίσθηση προκαλεί, μάλιστα, ότι μόνο τις τελευταίες 20 ημέρες έχουν καταγραφεί τρεις εκρήξεις σε καταστήματα στην Αθήνα.

Στις 14 Μαρτίου 2023, δηλαδή πριν 10 ημέρες, ισχυρή έκρηξη είχε ανατινάξει παντοπωλείο στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας. Οι άγνωστοι έσπασαν τη βιτρίνα και τοποθέτησαν βόμβα μεγάλης ισχύος στο εσωτερικό του καταστήματος που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Στροφυλίου.

Δέκα ημέρες πριν, στις 4 Μαρτίου 2023, είχε σημειωθεί άλλη έκρηξη σε καφετέρια στη Γλυφάδα. Τότε, δύο άτομα έσπασαν με βαριοπούλες τη γυάλινη πρόσοψη επί της οδού Λαζαράκη και στη συνέχεια τοποθέτησαν μέσα στο μαγαζί εκρηκτικό μηχανισμό.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…