Νέα Σμύρνη: Fake news ΑΠΕ και ΜΜΕ – Παρουσίασαν ως «ρεπορτάζ» το δελτίο της ΕΛΑΣ (εικόνες)

Σε αντίθεση με τους πολίτες που παρακολούθησαν την απρόκλητη βιαιότητα της Αστυνομίας κατά των πολιτών, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ είδαν ενέδρα και τραυματισμούς Αστυνομικών στη Νέα Σμύρνη.

5258503

Σε φερέφωνα της κυβέρνησης και της αστυνομίας έχουν εξελιχθεί πολλά «μεγάλα» μέσα ενημέρωσης στη χώρα μας, ίσως ως συνέπεια και της πέτσινης χρηματοδότησής τους.

Αποκαλυπτική ήταν η στάση τους στα πρωτοφανή γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Πολλά από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ υιοθέτησαν άκριτα και παρουσίασαν ως «ρεπορτάζ» την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ περί «επίθεσης 30 ατόμων κατά αστυνομικών ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη». Ενώ αμέσως σχεδόν βγήκαν στη δημοσιότητα πολλά βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κανένα από αυτά δεν άλλαξαν έστω το αρχικό τους «ρεπορτάζ»

Μόνο όταν έγινε σάλος, βγήκαν τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης και κατήγγειλαν το γεγονός της αστυνομικής βίας, και ακολούθησε μαζική διαδήλωση των κατοίκων η οποία επίσης κατεστάλη με χημικά, τροποποίησαν τα «ρεπορτάζ» τους, προσθέτοντας το περίφημο «σύμφωνα με την ΕΛΑΣ»…

Ο Skai.gr έγραψε; «Επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη (pics). Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα, με τους αστυνομικούς να ζητούν ενισχύσεις, τραυματίστηκε ελαφρά ενας αστυνομικός.»

 

60452965825e636d4f2ed174
 

Μόνο που οι φωτογραφίες που είχε αναρτήσει δε δείχνουν καμία επίθεση

Με καρμπόν τίτλο “ανέβασαν”… ρεπορτάζ protothema.gr και iefimerida που έγραφαν ότι ως… χρονικό των επεισοδίων, ότι «ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ»

 

60452965825e636d4f2ed173
 
60452965825e636f6b4f1a93
 

Το ίδιο φυσικά έγραψε το ΑΠΕ-ΜΠΕ της κυβέρνησης, και από εκεί το αναπαρήγαγαν πολλά ΜΜΕ.

 

60452a0e825e637f080edbb2
 

Ο Ελεύθερος Τύπος είδε και ενέδρα: «Ενέδρα και επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη». Ο ΣΚΑΪ το ρεπορτάζ του με τίτλο «Επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη (pics)» το διάνθισε με pics που δείχνουν δεκάδες ΔΙΑΣ να έχουν πλημμυρίσει την πλατεία. 

 

Πηγή: Documento 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…