Newsroom

Newsroom

Νέα σκληρά μέτρα προμηνύονται για το 2012

Οι «διαρροές» από τις διαβουλεύσεις των κλιμακίων της τρόϊκας και των στελεχών των υπουργείων που συζητούν για το PSI και…

Οι «διαρροές» από τις διαβουλεύσεις των κλιμακίων της τρόϊκας και των στελεχών των υπουργείων που συζητούν για το PSI και τις τελικές εκθέσεις για τα οικονομικά στοιχεία της νέας χρονιάς συγκλίνουν ότι προμηνύονται νέα σκληρά μέτρα για το 2012.

Οι αρχικές προβλέψεις για την οικονομική ύφεση το 2012 της τάξης 2,9% του ΑΕΠ φαίνεται να διαψεύδονται και αναθεωρούνται προς τα πάνω σε ύψος 3,5 %.

Ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση του PSI τα κλιμάκια της τρόϊκας φαίνεται να συζητούν με τα στελέχη των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για την μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα και για τις αποκρατικοποιήσεις που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι βρίσκονται πολύ πίσω από τους στόχους που έχουν τεθεί στο μνημόνιο.

Οι συζητήσεις των κλιμακίων Ε.Ε ΔΝΤ και ΕΚΤ τις προηγούμενες μέρες φαίνεται να αναλώθηκαν στον ακριβή υπολογισμό εδόδων και δαπανών προκειμένου να οριστικοποιηθεί το ύψος του ελλέιματος για την προηγούμενη χρονιά και από εδώ και στο εξής οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν τα νέα μέτρα που είναι αναγκαία να παρθούν.

Για τις ανάγκες των διαβουλεύσεων της Ελληνικής κυβέρνησης με την τρόϊκα φαίνεται να επιστρέφει σήμερα από την Ουάσινγκτον ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γιώργος Ζανιάς. Όπως δήλωσε και ο Υπουργός Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλου σήμερα θα συζητηθούν οι βασικές αρχές του νέου μνημονίου που θα συνοδεύει την νέα δανειακή σύμβαση που θα συνάψουν κυβέρνηση και τρόϊκα.

Εκεί που φαίνεται να υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες είναι στην αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Η πρόβλεψη για συλλογή εσόδων στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ύψους 10 δις ευρώ για το 2012 φαίνεται να είναι ανέφικτη.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…