Νέα προειδοποιητικά «πυρά» Λαβρόφ: Να φύγουν τα πυρηνικά της Αμερικής από την Ευρώπη

Επανήλθε με νέο αφήγημα ο Λαβρόφ: Η Ουκρανία θέλει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και πρέπει να την αποτρέψουμε

Σεργκέι Λαβρόφ

Νέες προειδοποιήσεις εξήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας θεωρώντας απαράδεκτο το γεγονός ότι αμερικανικά πυρηνικά όπλα βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος και μάλιστα πρόσθεσε ότι καιρός είναι να γυρίσουν στις ΗΠΑ.

Είπε ακόμα, ότι η Ουκρανία προσπαθεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα λέγοντας μάλιστα ότι η χώρα απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια.

«Η Ρωσία, δεν μπορεί παρά να αντιδράσει στον αληθινό κίνδυνο να αποκτήσει πυρηνικά όπλα η Ουκρανία και λαμβάνει κάθε μέτρο για να το αποτρέψει», είπε χαρακτηριστικά.

Μποϊκοτάζ της ομιλίας του Ρώσου ΥΠΕΞ Λαβρόφ και στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Μετά το μποϊκοτάζ της ομιλίας του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό, οι διπλωμάτες αποχώρησαν και από την ομιλία του στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων του ΟΗΕ.

Μεγάλος αριθμός των αντιπροσωπειών των χωρών στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποχώρησαν από την αίθουσα λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της μετάδοσης της ομιλίας του Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός αρχικά σκόπευε να μεταβεί στη Γενεύη, όμως χθες Δευτέρα ακύρωσε το ταξίδι αυτό λόγω των «αντιρωσικών κυρώσεων», όπως τις χαρακτήρισε, που δεν του επιτρέπουν να πετάξει στον εναέριο χώρο της ΕΕ.

Στην ομιλία του ο Λαβρόφ κατηγόρησε την ΕΕ ότι επιδίδεται σε μια «αντιρωσική φρενίτιδα» παρέχοντας θανατηφόρα όπλα στην Ουκρανία.