Νέα πυρά Γκιουλέν κατά του Ερντογάν

Νέα πυρά κατά του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν και πνευματικός του κινήματος Γκιουλέν. Ο…

gkioulen

Νέα πυρά κατά του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν και πνευματικός του κινήματος Γκιουλέν.

Ο ιεροκήρυκας  τάχθηκε σήμερα υπέρ της υιοθέτησης ενός νέου “δημοκρατικού” Συντάγματος στην Τουρκία και κατηγόρησε ευθέως  την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι “κρατεί σε ομηρεία” τη χώρα.

Σε ένα σπάνιο γραπτό πολιτικό του σχόλιο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Financial Times, ο Γκιουλέν εξέφρασε τη λύπη του διότι “μια μικρή ομάδα στους κόλπους της κυβέρνησης κρατεί σε ομηρεία την πρόοδο όλης της χώρας” προσθέτοντας ότι ο Ερντογάν έχασε “την εμπιστοσύνη μιας μεγάλης μερίδας του τουρκικού λαού” όπως και την “ευκαιρία της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση”. “Ο μόνος τρόπος η τουρκική κυβέρνηση να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη χώρα και να ανακτήσει το σεβασμό στο εξωτερικό είναι να ανανεώσει τη δέσμευσή της υπέρ της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της υπεύθυνης διακυβέρνησης”, τόνισε ο Γκιουλέν, ζητώντας ένα “νέο δημοκρατικό Σύνταγμα που θα συνταχθεί από τους πολίτες”.

Να σημειωθεί ότι  η αδελφότητα του Γκιουλέν, η οποία προέρχεται από το ίδιο συντηρητικό, ισλαμικό κίνημα, υποστήριξε επί μακρόν το κυβερνών από το 2002 Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμβάλλοντας ιδίως στον περιορισμό της επιρροής του στρατού στην πολιτική ζωή της χώρας ιστορικά.

“Το τουρκικό κράτος κάνει εδώ και καιρό διακρίσεις σε βάρος πολιτών και δημοσίων υπαλλήλων με βάση τις απόψεις τους”, έγραψε ο Γκιουλέν. “Μια σκιά σκεπάζει τα επιτεύγματα της περασμένης δεκαετίας”. Ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας απέκλεισε κάθε περίπτωση να μετάσχει στην πολιτική ζωή της Τουρκίας ή να επιστρέψει από την Πενσιλβάνια όπου ζει αυτοεξόριστος.

“Ουδέποτε υιοθέτησα ή αντιτάχθηκα σε πολιτικό κόμμα ή υποψήφιο, ούτε στο μέλλον θα το κάνω. Τα τελευταία 15 χρόνια έχω αποσυρθεί από τα εγκόσμια και, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην Τουρκία, προτίθεμαι να συνεχίσω έτσι”.

 

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

dania prigkipes

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολίασαν εντόνως ότι το πορτραίτο είναι προϊόν είτε φωτομοντάζ,…

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

pexels tima miroshnichenko 7991326

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

Μια νέα έρευνα απάντησε στο ερώτημα για το ποια είναι η ιδανική διάρκεια για μια…