Νέα προσβλητικά σχόλια Γιλντιρίμ για την Ελλάδα: Είναι μια χώρα όσο μια πόλη μας

Νέα πυρά κατά της Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ την ώρα που το πολιτικό θερμόμετρο ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκεται ήδη στα ύψη.

NewsRoom 04/04/2018 | 13:57

Συγκεκριμένα, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, μιλώντας σε εκδήλωση για τις υποτροφίες στα πανεπιστήμια είπε χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που υπάρχουν για την προσβασιμότητα στα Πανεπιστήμια, πρώτη είναι η Ελλάδα και δεύτερη η Τουρκία. Μη μετράτε όμως την Ελλάδα. Είναι μια χώρα όσο μια πόλη μας. Είναι πιο μικρή και από την Κωνσταντινούπολη. Δεν πειράζει. Είμαστε γείτονες. Θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε όσο η Ελλάδα παραμένει ήσυχη».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ εκφράστηκε για ακόμα μία φορά υποτιμητικά προς την Ελλάδα ρίχνοντας λάδι στην φωτιά, την ώρα που οι Έλληνες στρατιωτικοί συνεχίζουν να παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. Άλλωστε αυτή δεν ήταν η πρώτη εμπρηστική δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού ο οποίος χθες Μ. Τρίτη απείλησε εμμέσως την ΕΕ λέγοντας ότι αν η Άγκυρα ανοίξει τις πόρτες της στους πρόσφυγες, τότε θα ανοίξει τον δρόμο προς τα ευρωπαϊκά εδάφη και σε τρομοκράτες.

«Η Ευρώπη θα έπρεπε να ευγνωμονεί την Τουρκία για όλα αυτά, ωστόσο η ΕΕ εξακολουθεί να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά στο θέμα της ένταξης της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι «δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ, αλλά οι Βρυξέλλες θα πρέπει να αποφασίσουν οριστικά για το θέμα της ένταξης το συντομότερο δυνατό».