Νέα πρόκληση Μπαλάσκα για Νέα Σμύρνη: Στο νοσοκομείο έχουμε τραυματίες αστυνομικούς και όχι πολίτες

Μια ακόμα προκλητική εμφάνιση από τον γνωστό συνδικαλιστή Σταύρο Μπαλάσκα, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή προσπάθησε να διαστρεβλώσει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή, κάνοντας λόγο για τραυματισμένους αστυνομικούς και όχι πολίτες.

NewsRoom 08/03/2021 | 14:59

Πλήρη κάλυψη στις πρακτικές της αστυνομικής βαρβαρότητας των συναδέλφων του έδωσε ο συνδικαλιστής Σταύρος Μπαλάσκας ο οποίος από τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, δήλωσε ότι «στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τραυματίες αστυνομικοί και όχι πολίτες».

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους που του ζητούσαν να καταδικάσει την αναίτια βία της αστυνομίας, αφού είπε ότι όλα ξεκίνησαν από άτομα που βγήκαν από κατάληψη και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, στη συνέχεια τους απηύθυνε το ερώτημα: «έχουμε τραυματίες πολίτες στο νοσοκομείο; Γιατί τραυματίες αστυνομικούς έχουμε. Δύο συνάδελφοί μου είναι δαρμένοι και τραυματισμένοι στο νοσοκομείο».

Παράλληλα ειρωνεύτηκε τους δημοσιογράφους του πάνελ και το ότι αμφισβητούν τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, ενώ έκανα λόγο για «έγκριτα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών».

Ανέφερε ότι τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί και ότι πήγαν στο 401 νοσοκομείο, κάτι που ωστόσο δεν προκύπτει από τη δικογραφία.

Σχετικά με την ΕΔΕ που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, ο Μπαλάσκας υπεραμύνθηκε της διαδικασίας λέγοντας ότι παλιά οι ΕΔΕ έπεφταν στο κενό, αλλά τώρα δεν «είναι όπως παλιά». «Τώρα θα πρέπει όλοι να αποδεχτούμε ότι υπάρχει πολυπρισματική διαφάνεια στις ΕΔΕ».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν υπάρχουν αστυνομικοί με παράνομο εξοπλισμό (με αφορμή τα πτυσσόμενα γκλοπ που χρησιμοποιήθηκαν στη Νέα Σμύρνη), ο Μπαλάσκας το χαρακτήρισε νόμιμο, καθώς «δεν υπάρχει η παλιά αστυνομική ράβδος, και αυτή χρησιμοποιείται μόνο από τα ΜΑΤ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανάλογα προκλητική δήλωση ακόμη και για τα δικά του δεδομένα προχώρησε ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ για τα περιστατικά αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, το μόνο λάθος που εντόπισε στη συμπεριφορά των συναδέλφων του είναι ότι έβγαλαν γκλοπ ενώ γνωρίζουν ότι οι πολίτες τραβάνε βίντεο με τα κινητά τους.


Όπως είπε: «Πού την πατήσαμε για να σας το πω έτσι λαϊκά; Βγήκε ένα γκλοπ που εγώ εδώ που κάθομαι είναι ωραία να το λέω, αλλά όταν είσαι εκεί είναι διαφορετικά. Βγήκε ένα γκλοπ που δεν έπρεπε να βγει, διότι ξέρουμε ότι τραβάνε με κινητά. Πήραν την εικόνα και ξαφνικά μετά... αυθόρμητα οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης έκαναν πορεία και σήκωσαν πανό που έλεγε “Έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας”».