Newsroom

Newsroom

Νέα πρόκληση Μητσοτάκη για το MarketPass: «Αριστεροί του χαβιαριού και φιλελεύθεροι πολυτελείας κάνουν εύκολη κριτική» (video)

Δείτε τι είπε στο υπουργικό συμβούλιο

Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου 3 4 screenshot

Σε νέα επίθεση κατά της ίδιας της κοινωνίας κατέφυγε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα για το market pass, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε αριστερούς του χαβιαριού και φιλελεύθερους πολυτελείας όσους επικρίνουν, για διαφορετικούς λόγους, το μέτρο της ενίσχυσης των 22 ευρώ για την αγορά προϊόντων τροφίμων, το οποίο ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση. Πλέον όλοι όσοι επικρίνουν το συγκεκριμένο μέτρο, εντάσσονται κατά το κυβερνητικό αφήγημα σε «αντιπάλους», είτε η κριτική τους πηγάζει από την αριστερά, είτε από το ίδιο το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο είπε συγκεκριμένα:

«Και επιμένω στη διπλή διάσταση αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς άκουσα σχόλια τόσο αντιφατικά που ουσιαστικά αλληλοδιαψεύδονται. Γιατί δεν μπορεί τα 650 εκατομμύρια να είναι ταυτόχρονα και «ψίχουλα» και «υπερβολικά». Δε γίνεται να θεωρείται επιδοματική μία πολιτική που αφορά το 85% των οικογενειών. Ούτε να συγκρίνεται, βέβαια, ένα προσωρινό μέτρο άμυνας σε έκτακτες κρίσεις, με τα προεκλογικά «αντίδωρα» άλλων εποχών.

Και φοβάμαι πως αυτές οι επιπόλαιες προσεγγίσεις, φανερώνουν απλώς την αναλυτική αδυναμία και των «αριστερών του χαβιαριού», όπως αποκαλούνται, αλλά όσο και κάποιων «φιλελεύθερων πολυτελείας» στη χώρα μας.

Οι πρώτοι θα πρέπει κάποτε να μάθουν ότι μια κεντροδεξιά κυβέρνηση οφείλει να είναι στο πλευρό της κοινωνίας όταν δοκιμάζεται. Δεν υπάρχει ευημερία αν αυτή δεν είναι συλλογική.

Αλλά και οι δεύτεροι, είναι καιρός να καταλάβουν ότι η δίκαιη αναδιανομή του εθνικού πλούτου δεν ανταγωνίζεται ούτε την ανάπτυξη, ούτε την δημοσιονομική ισορροπία. Πολύ περισσότερο όταν εδώ μιλάμε για πόρους οι οποίοι δεν επιβαρύνουν, θα το ξαναπώ, δεν επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος. Και οι οποίοι, επαναλαμβάνω, διατίθενται με σχέδιο για συγκεκριμένο χρόνο για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών, όπως μια παγκόσμια αναταραχή».

Δείτε το απόσπασμα μετά το 1.48 του βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι η αναφορά αυτή έρχεται έναν μόλις μήνα μετά τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος με αφορμή το καλάθι του νοικοκυριού είχε κάνει και πάλι λόγο για «αριστερούς του χαβιαριού και σοσιαλιστές της σαμπάνιας».

«Ως προς το Καλάθι του Νοικοκυριού είπε ότι είναι ένα μέτρο που σπεύδουν να το εφαρμόσουν και άλλες χώρες. Δεν αφορά είπε σκωπτικά τους αριστερούς του χαβιαριού και τους σοσιαλιστές της σαμπάνιας. Με το Καλάθι του Νοικοκυριού είμαστε εμείς. Όσοι το σνομπάρουν και το λοιδορούν ας πάρουν το ακριβό τους κουβαδάκι και ας πάνε να παίξουν αλλού», είχε πει συγκεκριμένα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

palaistini 1

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

Η Παλαιστίνη έκανε την είσοδό της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους αθλητές…