Νέα προειδοποίηση Ομπάμα για την Ουκρανία-Η Μέρκελ αναγνωρίζει την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία

Με νέο μπαράζ διεθνών κυρώσεων απειλεί την Ρωσία ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αν δεν υποχωρήσει στο θέμα της Ουκρανίας.…

ompama 2

Με νέο μπαράζ διεθνών κυρώσεων απειλεί την Ρωσία ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αν δεν υποχωρήσει στο θέμα της Ουκρανίας. «Οι κυρώσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται, αν η Ρωσία δεν αλλάξει πορεία», δήλωσε ο Ομπάμα στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

«Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα περάσει το κατώφλι της διπλωματίας», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Εξάλλου, ο Ομπάμα χαιρέτισε τη μεγάλη οικονομική βοήθεια που θα προσφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουκρανία, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ένα «μεγάλο βήμα προς τα εμπρός» και «ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο κόσμος είναι ενωμένος με την Ουκρανία».

Αυτή «η σημαντική βοήθεια θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση της οικονομίας και θα απαντήσει μακροπρόθεσμα στις ανάγκες των Ουκρανών, διότι προσφέρει την προοπτική μας πραγματικής ανάπτυξης», εκτίμησε.

Στο μεταξύ η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα η απειλή για την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας να αρκέσει για να πείσει τη Μόσχα να αποφύγει μια κλιμάκωση στην Ουκρανία, όμως υπογράμμισε ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να κάνει το βήμα αυτό, αν κριθεί αναγκαίο.

Η Μέρκελ έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον Καναδό πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ ρωτήθηκε αν οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να αντέξουν «το άλγος» που θα σημάνουν οι ενδεχόμενες οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. «Ελπίζω ότι δεν θα φτάσουμε εκεί», απάντησε. Η καγκελάριος υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να αναθεωρήσει τη μακροπρόθεσμη ενεργειακή πολιτική της, προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο. «Θα υπάρξει μια νέα θεώρηση της ενεργειακής πολιτικής στο σύνολό της», δεσμεύθηκε η Μέρκελ, ενώ αναγνώρισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται πολύ από τη Ρωσία.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…