Newsroom

Newsroom

Νέα παράταση του lockdown βλέπουν οι ειδικοί

«Είναι δεδομένο ότι δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα και δεν έχουμε την απόδοση που θέλουμε», υποστηρίζει ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης

5234511

Για ενδεχόμενη νέα παράταση του lockdown μιλούν ήδη οι ειδικοί, πριν καλά καλά ξεκινήσει η πρώτη παράταση, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δε δείχνουν την επιθυμητή αποκλιμάκωση της διασποράς του κορονοϊού.

«Είναι δεδομένο ότι δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα και δεν έχουμε την απόδοση που θέλουμε» επισήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κάνοντας λόγο για πιθανή παράταση του lockdown για μία εβδομάδα.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, ο καθηγητής εκτίμησε ότι θα υπάρχει αποκλιμάκωση τις επόμενες δύο εβδομάδες. «Θα υπάρχει αποκλιμάκωση στην Αττική στο επόμενο δεκαπενθήμερο» είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο, σημείωσε πως το σημαντικό είναι το πόσο αυτή η αποκλιμάκωση θα κρατήσει. Επίσης χαρακτήρισε σημαντικό πρόβλημα τις μεταλλάξεις του ιού.

Όσον αφορά τη σταδιακή άρση των μέτρω όταν εκείνη ξεκινήσει, όπως είπε ο ίδιος θα έδινε προτεραιότητα στο άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, λόγω πανελλαδικών, όχι όμως να ανοίξουν οι άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης. Ακόμα θα έλεγε «ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, όμως υπό όρους

Γώγος: «Μπορεί να χρειαστεί παράταση μία βδομάδα»

Για παράταση του lockdown μία εβδομάδα τουλάχιστον έκανε λόγο και ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Μπορεί να χρειαστεί παράταση μία βδομάδα το lockdown», δήλωσε μεταξύ άλλων. Ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση και παράλληλα έχουμε και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας. «Ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός αυτή την στιγμή στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημειώσε ότι αυτή η περίοδος είναι βαθιά κόκκινη περίοδος και ότι είναι κρίσιμο αυτό το 15νθήμερο.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι υπάρχει θέμα με την τήρηση των μέτρων και έκανε έκκληση για την σωστή εφαρμογή τους.

Ωστόσο, φάνηκε αισιόδοξος για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων από τις 15 Μαρτίου και μετά.

Παυλάκης: Χρειάζεται πιο σκληρό lockdown

Για σκληρό και ολικό lockdown για δύο εβδομάδες, μίλησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε πως χρειάζεται πειθαρχία και υπομονή και δεν πρέπει να κατηγορούμε τα μέτρα που έχουν επιβληθεί. Τόνισε ότι θα πρέπει να μπούμε σε πιο σκληρό lockdown με κλειστό ό,τι μπορεί να είναι κλειστό και αύξηση της τηλεργασίας, ενώ ανέφερε πως η εστίαση δεν πρέπει να ανοίξει ούτε μέχρι το Πάσχα και θα είναι ο τελευταίος κλάδος που θα επαναλειτουργήσει.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…