Νέα παράταση στον «φωτογραφικό» διαγωνισμό για τις ταυτότητες που αποκάλυψε το Documento

Νέα παράταση λόγω… κορονοϊού στον διαγωνισμό για τις ταυτότητες δίνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρά τις σημαντικές αποκαλύψεις του Documento για «φωτογραφικές» διατάξεις και τις καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες.

AP Xrisoxoidis

Σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου σε σχετικό ερώτημα του documentonews.gr, «η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για το διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες έχει παραταθεί».

Το Υπουργείο δεν αναφέρει συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία αλλά ούτε και φαίνεται να έχει προχωρήσει σε ενέργειες για να τον ακυρώσει μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις της εφημερίδας περί… σκανδάλου με δακτυλικό αποτύπωμα Μαξίμου που δημιούργησαν πολιτικό θόρυβο.

Στο θόρυβο αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτίμησε να κωφεύσει. Αντιθέτως με τα voucher της ντροπής των σκόιλ ελικίκου που μετά τον ντόρο κατήργησε, ο διαγωνισμός πίσω από τον οποίο υπάρχει τεράστιο παρασκήνιο με έναν εκ των πρωταγωνιστικών ρόλων να ανήκει στον… Big John, υλοποιείται μέχρι και σήμερα κανονικά.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται να δοθεί μισό δισ. ευρώ στην “εκλεκτή” εταιρεία μέσα από έναν διαγωνισμό, που θα έπρεπε να έχει ήδη κηρυχθεί παράνομος, για ένα έργο που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε προκηρυχθεί 200 εκατ. ευρώ λιγότερα.

Ήταν κάτι που φρόντισε να πράξει σε δέκα μόλις ημέρες μετά την εκλογή της τον Ιούλιο του 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Να ματαιώσει έναν εν εξελίξει διαγωνισμό προφασιζόμενη λόγους ασφαλείας, ενσωμάτωση (αν και ήδη προβλεπόταν) υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και φυσικά το μεγάλο ζήτημα. Την τοποθέτηση έγχρωμης αντί ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τα ρεπορτάζ του Documento και τις εξηγήσεις που ζήτησε δημόσια και η αξιωματική αντιπολίτευση, προχώρησε σε σιωπηρή αλλαγή ενός εκ των καταγγελομένων ως φωτογραφικών όρων του διαγωνισμού βαφτίζοντάς την όμως «διευκρίνιση».

Πρακτικά αυτό που έκαναν ο “αδιάβαστος” υπουργός και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν να παραδεχτούν εμμέσως ότι υπήρχε φωτογραφικός όρος και υπό το φόβο της μεγαλύτερης κατακραυγής αλλά και πιθανών ποινικών ευθυνών, να “ανοίξουν” λίγο περισσότερο το διαγωνισμό.

Ερωτηθείς σχετικά από το documentonews.gr αν έχουν δοθεί και άλλες «διευκρινίσεις» το υπουργείο επιβεβαίωσε την ύπαρξη νέων. Χωρίς φυσικά να μπει σε λεπτομέρειες.

«Στις εταιρίες, μετά από σχετικά ερωτήματά τους, έχουν παρασχεθεί οι απαραίτητες διευκρινίσεις εντός των οριζομένων προθεσμιών», αναφέρει επί λέξει στην απάντησή του.

Άραγε, πρόκειται για περισσότερες αλλαγές που βαφτίστηκαν «διευκρινίσεις»;

Θυμίζουμε ότι η επίμαχη «διευκρίνιση» (επί της ουσίας αλλαγή) καθόριζε εν τέλει πως οι εταιρείες μπορούν να τυπώσουν την έγχρωμη φωτογραφία με όποιον τρόπο θέλουν αρκεί να είναι ασφαλής και όχι αποκλειστικά με αυτόν που όριζε η προκήρυξη λεπτομερώς και, όπως έχουν καταγγείλει στο Documento άλλες υποψήφιες εταιρείες, ήταν πατέντα μια και μόνο εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις αποκαλύψεις του Documento:

Σκάνδαλο με δακτυλικό αποτύπωμα Μαξίμου

Σικέ διαγωνισμοί – Επιβεβαίωση με… ντοκουμέντο!

Αποκάλυψη: Ο μεσάζων της εταιρίας και η «αμαρτωλή δωρεά»

Ο Χρυσοχοϊδης και το νέο σκάνδαλο με ταυτότητα… C4I

Άτακτη υποχώρηση για τις ταυτότητες

Κάνουν πίσω στον διαγωνισμό για τις ταυτότητες με… κουτοπονηριές

Ενας διαγωνισμός κόντρα σε ό,τι ισχύει στην ΕΕ

Αμαρτωλό τρίγωνο στο Μαξίμου – Κύκλοι αναφέρουν ότι πάει η μίζα σύννεφο

Συνελήφθη αδιάβαστος και πάλι ο Χρυσοχοΐδης

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…