Νέα παιχνίδια του Μητσοτάκη- Ανακοίνωσε εκλογές τον Μάιο, χωρίς ακριβή ημερομηνία, σε… μαγνητοσκοπημένη εκπομπή!

Μέσω τηλεοπτικής (μαγνητοσκοπημένης) εκπομπής αντί μιας θεσμικής διαδικασίας, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε εκλογές τον Μάιο χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβή ημερομηνία

mitsotakis theodorakis2

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε από τηλεοράσεως στην ημερομηνία των εκλογών που θα γίνουν στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός που τού έχει ζητηθεί επισταμένως και με θεσμικό τρόπο στη Βουλή από τους πολιτικούς του αντιπάλους να καθορίσει τον χρόνο των εκλογών ώστε να μην «σέρνεται» αέναα η πολιτική ζωή σε μια προεκλογική περίοδο, επέλεξε την άνεση μιας μαγνητοσκοπημένης τηλεοπτικής «αγιογραφίας», προκειμένου να κάνει μια τόσο σημαντική ανακοίνωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε στους «Πρωταγωνιστές» ότι οι κάλπες θα στηθούν τον Μάιο και όχι τον Ιούλιο, αλλά και πάλι δεν όρισε ακριβή ημερομηνία συνεχίζοντας να κάνει παιχνίδια, και δείχνοντας ότι δύσκολα θέλει να το πάρει απόφαση να οδηγηθεί η χώρα στην κάπλη, υπό τον φόβο της απογοήτευσης, της αγανάκτηση, της αποστροφή, και της άρνησης για την κυβέρνηση της ΝΔ.

Μάλιστα, προσπαθώντας να κάνει να κάνει την αυτοκριτική του, για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, μίλησε πάλι για παθογένειες ετών και  ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ σε ερώτηση που του έγινε αν του πέρασε από το μυαλό να παραιτηθεί, ο ίδιος απάντησε ότι δεν θα μπορούσε, καθώς οι πολιτικοί τελικά κρίνονται από τον λαό.

Kάλπες τον Μάιο

«Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο. Δεν θα γίνουν τον Ιούλιο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Και δεν θα γίνουν -θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο- διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη. Πολύ πιθανό. Και δεν θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο.

Και φυσικά έχουμε και την περίοδο των Πανελληνίων, την οποία πρέπει να προστατεύσουμε ως «κόρη οφθαλμού».

Η τραγωδία στα Τέμπη

Με το σοκ στην ελληνική κοινωνία από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη να παραμένει ισχυρό, ενδιαφέρον προκαλεί μεταξύ άλλων η δήλωσή του πρωθυπουργού ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση με την Hellenic Train που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και λειτουργεί τους επιβατικούς σιδηροδρόμους στη χώρα μας.

«Θα καθίσουμε κάτω με τη Hellenic Train και θα καθίσουμε κάτω και με την Ιταλική κυβέρνηση και θα πετύχουμε μία καλύτερη συμφωνία για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να επενδύσουμε στον Ελληνικό σιδηρόδρομο και οι δύο. Εμένα δεν με ενδιαφέρει κατά ανάγκη να πάρω -ως κράτος- μερίδιο στη Hellenic Train, αλλά αυτό το οποίο με ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσω ότι η Hellenic Train θα μας φέρνει τα καλύτερα τρένα της και όχι -να το πω- τα ”σαπάκια” ενδεχομένως τα οποία αποσύρει από την Ιταλία», ανέφερε αφού προηγούμένως απάντησε σε κάποια ερωτήματα που στείλανε παιδιά που ήταν στο μοιραίο τρένο.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ένα ΟΣΕ που «υπήρξε διαχρονικά -και επί ημερών Νέας Δημοκρατίας- η μεγάλη ”τρύπα” του Ελληνικού Δημοσίου. Με χρέη συσσωρευμένα, τα οποία έκαναν την Ολυμπιακή να φαντάζει πολύ μικρή, ως προβληματική…» και πιστός στο αφήγημα της διάχυσης ευθυνών τόνισε πως «διαχρονικά έχουν ευθύνες οι παρατάξεις που κυβέρνησαν».

Για την περιβόητη σύμβασης 717 παραδέχτηκε πως «το έργο δεν πρόφτασε να ολοκληρωθεί επί των ημερών μας» χωρίς να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών τον ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε στο: «Φταίμε όλοι».

Παραιτήθηκε μέν… ο Κώστας Καραμανλής, αλλά τον  έχει στα υπόψιν για τα ψηφοδέλτια

Ερωτηθείς για τον Κώστα Καραμανλή που παραιτήθηκε από το υπουργείο Υποδομών και κατά πόσο θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα: «Να σας πω ότι αμέσως μετά, όταν βρεθήκαμε μαζί, έθεσε στην διάθεσή μου -όχι απλά έθεσε στη διάθεσή μου την παραίτησή του με το τυπικό ξέρετε τρόπο- παραιτήθηκε» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Τώρα το ζήτημα των ψηφοδελτίων επιτρέψτε μου να το συζητήσω μαζί του, όταν έρθει η ώρα».

Καιρός: Άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ποιοι θα ψήσουν με βροχή

Καιρός: Άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ποιοι θα ψήσουν με βροχή

Ιδιαίτερα άστατος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και σε κάποιες περιοχές θα χρειαστεί…

Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Οι δηλώσεις του ξεπλένουν τις γυναικοκτονίες και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες

Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Οι δηλώσεις του ξεπλένουν τις γυναικοκτονίες και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες

Σάλο προκαλέσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, που υποστήριξε ότι «η γυναικοκτονία έχει…

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

Φοβισμένοι οι ανήλικοι – Δίνουν πληροφορίες με το σταγονόμετρο

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

Θεωρείται τοπιο διάσημο κατασκεύασμα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά...μάλλον είπε κάτι που κυοφορείται χρόνια στην Κρήτη