Νέα μήνυση στη Κιβωτό του Κόσμου: Δεν άφηναν γιαγιά να δει την εγγονή της για 4 χρόνια

«Από μικρή ηλικία το έβαζαν και εργαζόταν», σημειώνει η δικηγόρος της οικογένειας. «Έκανε δουλειές σαν καθαρίστρια στα κεντρικά της Κιβωτού».

Κιβωτός του Κόσμου

Την ώρα που ο πάτερ Αντώνιος αναμένεται να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στις εισαγγελικές αρχές, μια νέα είδηση-βόμβα που αφορά τη ΜΚΟ βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Η γιαγιά ενός κοριτσιού, 17 ετών σήμερα, κατέθεσε μήνυση στην Κιβωτό του Κόσμου καθώς δεν την άφηναν επί χρόνια να δει την εγγονή της, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές ακόμα και για πιθανή κακοποίηση του παιδιού ενώ καταγγέλλει πως η ανήλικη έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν της έχουν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Η ανήλικη οδηγήθηκε στην ΜΚΟ από την ηλικία των 10 ετών, με εισαγγελική διαταγή καθώς οι γονείς ήταν τοξικοεξαρτημένοι και έχασαν την επιμέλεια.

Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο OPEN η δικηγόρος της οικογένειας, Κατερίνα Φραγκάκη, «υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια μια μεθόδευση αποξένωσης των γονέων, της γιαγιάς και όλου του οικογενειακού περιβάλλοντος. Το παιδάκι μου είπε πως στις ελάχιστες επικοινωνίες που είχε με την οικογένειά της, έπρεπε πάντα να είναι παρών ένα πρόσωπο της Κιβωτού που άκουγε και κατέγραφε ότι συζητούσαν μεταξύ τους».

«Έχει δικαίωμα αυτό το παιδί, όποιος και αν είναι ο γονέας να έχει ιδιωτικό χρόνο. Στο συγκεκριμένο περιβάλλον ούτε έξω δεν είχε βγει. Της έλειπαν τόσο πολύ οι γονείς της και η οικογένειά της που έκλαιγε συνέχεια, δεν έτρωγε, είχε αδυνατίσει πολύ και ζητούσε να έχει επικοινωνία και δεν της το επέτρεπαν», είπε η δικηγόρος.

Η γιαγιά του κοριτσιού που ζει μόνιμα στην Αγγλία δίνει αγώνα για να το συναντήσει τόσα χρόνια. «Σχεδόν 4 χρόνια προσπαθώ να συναντήσω το παιδί. Με εισαγγελική παραγγελία πήγε η αστυνομία και πήρε το παιδί από το σχολείο χωρίς να μας ενημερώσουν και το ψάχναμε. Μετά από τέσσερις ώρες μας πήραν και μας είπαν το παιδί το έχουν εκεί, στο Τμήμα», λέει και προσθέτει:

«Πήγα να πάρω το παιδί και στην Κιβωτό μου είπαν πως έχουν τον δικό τους νόμο, δηλαδή θέλανε οι γονείς να το πάρουν, δεν το δίνανε πουθενά αλλού. Μου λένε ότι πει ο εισαγγελέας, να κάνω αγωγές και να αναλάβω την επιμέλεια. Το παιδί έχει προβλήματα υγείας και πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστεί αλλά δεν θέλω να το εξετάσουν αυτοί. Δεν τους έχω εμπιστοσύνη. Θέλω να το πάω εγώ το παιδί σε γιατρό. Μου λένε εμείς έχουμε τους δικούς μας γιατρούς. Οι εξετάσεις του λένε επίσης ότι είναι καλές, εγώ δεν τους εμπιστεύομαι».

Την ίδια ώρα η καταγγέλλουσα αφήνει υπόνοιες για σωματική κακοποίηση του παιδιού. «Το κοριτσάκι έχει επιληπτικές κρίσεις και είδαμε πως δεν έγιναν όλες οι εξετάσεις με βάση το πρόβλημα που έχει. Θέλει να το πάει στους καλύτερους γιατρούς», αναφέρει η δικηγόρος και συμπληρώνει ότι «από μικρή ηλικία το έβαζαν και εργαζόταν. Έκανε δουλειές σαν καθαρίστρια στα κεντρικά της Κιβωτού».

Τέλος σύμφωνα με τη δικηγόρο, «όταν άλλαξε η διοίκηση πήραμε τον ιατρικό φάκελο. Είναι ελλιπής και με κάποιους γιατρούς που μιλήσαμε, πρέπει να κάνει άλλου είδους εξετάσεις».

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018