Σκληραίνουν τα μέτρα για την εστίαση – Στο απυρόβλητο η Εκκλησία

Φοβούνται τις διαρροές - Νομοθετούν μεροληπτικά

5182386

Με νέα Κ.Υ.Α. η κυβέρνηση όρισε έναν νέο χάρτη λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων διασκέδασης. 

Με τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία, και με τη δυναμική που εμφανίζει το νέο στέλεχος του κορονοϊού, οι νέοι κανόνες αυστηροποιήθηκαν εν μέσω μιας νυκτής.

Έτσι, και ενώ χθες είχε σχεδόν «κλειδώσει» πως οι υπαίθριοι χώροι θα λειτουργούν σε μεικτή χρήση, σήμερα ανακοινώθηκε ότι ακόμα και τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι (εμβολιασμένοι και νοσήσαντες) με 85% χωρητικότητα.

Βέβαια, ακριβώς την ίδια στιγμή που ακόμα και οι εξωτερικοί χώροι των κέντρων διασκέδασης θα λειτουργούν ως αμιγείς χώροι, η Νέα Δημοκρατία επιλέγει συνειδητά να μην εφαρμόσει κανένα μέτρο προστασίας στους εσωτερικούς χώρους των εκκλησιών.

Ενώ, δηλαδή, η είσοδος ακόμα και στους ανοιχτούς χώρους των μαγαζιών  διασκέδασης θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και σε όσους έχουν νοσήσει, η είσοδος στους ναούς θα επιτρέπεται σε όλους ανεξαιρέτως, απλά με τη χρήση μάσκας.

 

Έχει γίνει εδώ και καιρό σαφές ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να χαράξει ένα συνεκτικό και αξιόπιστο σχέδιο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

Αλλά με τους μικρομεσαίους να βρίσκονται στη μέγγενη της απειλής των λουκέτων, και με την κυβέρνηση να επιλέγει να μην συγκρουστεί με φωνές που βγάζουν κηρύγματα ενάντια στο εμβόλιο, γίνεται εξόφθαλμα κατανοητό ότι η νέα Κ.Υ.Α. το μόνο που διασφαλίζει είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων από τη «δεξαμενή» που της χάρισε την αυτοδυναμία στις προηγούμενες εκλογές.

Βέβαια, με τη δημόσια υγεία να βρίσκεται υπό την απειλή του τέταρτο κύματος, αλλά και με τον τουρισμό να αδυνατεί να βιώσει ένα «ξέγνοιαστο» και «ανέμελο» καλοκαίρι, τα οποιαδήποτε νέα μέτρα οφείλουν να μην προκύπτουν χάρη μικροπολιτικών συμφερόντων.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…