Newsroom

Newsroom

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ενόψει Χριστουγεννιάτικων εορτών

Θετικά φαίνεται πως βλέπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις νέες προτάσεις της Επιτροπή για νέα μέτρα στους ανεμβολίαστους 

5444980

Προς την λήψη νέων μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων προσανατολίζεται, όπως δείχνουν οι έως τώρα ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπό το φόβο της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας. 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πρώτες ασφαλείς πληροφορίες, μετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ακούει θετικά τις προτάσεις που φαίνεται πως εισηγήθηκε η Επιτροπή χθες, την Τετάρτη, και που αφορούν μια σειρά νέων μέτρων. 

Πιστοποιητικό νόσησης μόνο με PCR στους ανεμβολίαστους

Έτσι λοιπόν, η Επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας φαίνεται πως εισηγήθηκε την χορήγηση πιστοποιητικού νόσησης μόνο μετά από τη διεξαγωγή μοριακού τεστ, και όχι rapid test.

«Πόρτα» από τα Θεματικά Πάρκα των Χριστουγέννων στους ανεμβολίαστους 

Επιπλέον, η Επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας φαίνεται να εξετάζει ακόμη ένα σκληρό μέτρο που θα αφορά τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους και επισκέπτες των Χριστουγεννιάτικων θεματικών πάρκων. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υπάρχει εισήγηση για αποκλεισμό από τα Θεματικά Πάρκα των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μείωση της χρονικής ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, η Επιτροπή εξέτασε και το ενδεχόμενο να μειωθεί η χρονική ισχύ του πιστοποιητικού νόσησης, ωστόσο σχετική απόφαση θα ληφθεί όταν θα υπάρξουν περισσότερα δεδομένα για τη μετάλλαξη «Όμικρον».

Ξορκίζουν την καραντίνα 

Τέλος, η κυβέρνηση φαίνεται πως επιμένει να μη συζητά ακόμα πιο οριζόντια και αυστηρά μέτρα ενόψει του γιορτινού Δεκέμβρη, πασχίζοντας να κρατήσει ανοιχτή την οικονομία καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδους. 

Βέβαια, από τις 7 Ιανουαρίου και έπειτα, εκτιμάται ότι θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα για το κατά πόσο το χαλαρό κλίμα των γιορτών οδήγησε σε σημαντική αύξηση κρουσμάτων και ανάλογα θα κριθεί το αν θα μπουν στο τραπέζι δραστικότερα μέτρα.

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.