Newsroom

Newsroom

Νέα μέτρα: Έρχεται λουκέτο στη βραδινή διασκέδαση; (video)

Δηλώσεις σχετικά με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου έκανε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

5231250

Τις πρώτες δηλώσεις αναφορικά με την δεύτερη δέσμη μέτρων που έρχεται μετά τις 3 Ιανουαρίου έκανε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε πρωινή εκπομπή του OPEN.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, αλλά και με τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά μέσα από σχετικά δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, οι νέοι περιορισμοί θα εστιάζουν κυρίως στη διασκέδαση, με την αρμόδια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να εξετάζει διάφορα σενάρια για το ωράριο, αλλά επίσης, και τις αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά και άλλες δραστηριότητες που δεν είναι ανάγκες.

Μέτρα στην εστίαση

Όπως δήλωσε ο ίδιος:

«Εκεί θα γίνει μία συζήτηση τη Δευτέρα να ορίσουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι που υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση. Προς αυτή την κατεύθυνση η φιλοσοφία θα είναι -είτε με την εφαρμογή ωραρίου είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων, όπως πχ. όρθιας διασκέδασης- τέτοιες παρεμβάσεις για ένα 15νθήμερο».

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε πως: «Πιστεύουμε ότι θα είναι ήπιες παρεμβάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο» συμπλήρωσε.

Μέτρα στα γήπεδα

Επιπλέον, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θα έρθουν αυστηρότερα μέτρα σε ότι αφορά τους αθλητικούς αγώνες, λαμβάνοντας ως δεδομένο το γεγονός ότι στους αθλητικούς χώρους δεν τηρείται το μέτρο της μάσκας.

Όπως σημείωσε ο ίδιος:

«Είδαμε ότι ναι μεν γίνεται έλεγχος και μπαίνουν εμβολιασμένοι, αλλά οι φίλαθλοι δεν τηρούν το μέτρο της μάσκας. Γι’ αυτό θα μας υποχρεώσουν τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι περιοριστικά στα γήπεδα» ξεκαθάρισε ο υπουργός.