Υποπαραλλαγή Όμικρον 2: Εμφανίστηκε στην Ελλάδα – Τι γνωρίζουμε έως τώρα

Δυο νέα κρούσματα «έφτασαν» στην Ελλάδα - Τι γνωρίζουμε έως τώρα για τη νέα υποπαραλλαγή από το εξωτερικό

5475439

Δύο κρούσματα της νέας υποπαραλλαγής της μετάλλαξης Όμικρον, της Όμικρον 2, εντοπίστηκαν και στη χώρα μας και συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η νέα υποπαραλλαγή ξεκίνησε από τη Νορβηγία και φαίνεται να είναι πιο επιθετική από την Όμικρον

Όμικρον 2: Όσα γνωρίζουμε έως τώρα

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, η υποπαραλλαγή αυτή που ονομάζεται και stealth γιατί δεν ανιχνεύεται εύκολα, εμφανίστηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2021 και πρόκειται για τον δεύτερο κλάδο της Όμικρον.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η υποπαραλλαγή αυτή, έχει μια μετάλλαξη στην θέση 67 που την κάνει μη ανιχνεύσιμη από την κλασική μέθοδο που χρησιμοποιείται για την ανίχνευσή της.

Σαρηγιάννης για Όμικρον 2: Έχει μεγαλύτερη Μεταδοτικότητα

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε για την Όμικρον 2 πως: «Φαίνεται να είναι μια μετάλλαξη, η οποία έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και δυστυχώς το ψύχος βοηθάει να υπάρξει διασπορά. Είναι νωρίς να δούμε πόσο επηρεάζει σε θέματα λοιμογόνου δράσης. Ωστόσο, φαίνεται να έχει σχέση φυλογενετική με τη μετάλλαξη Όμικρον και άρα πιθανότητα μεγαλύτερης μεταδοτικότητας. Το θετικό είναι ότι στο βαθμό που εμείς θωρακιστούμε έναντι της Όμικρον, θα υπάρχει σημαντικός βαθμός προστασίας και για την καινούρια μετάλλαξη».

Πρασσάς για Όμικρον 2: Με την Όμικρον σταθήκαμε κάπως τυχεροί

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, τόνισε πως η νέα υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον προβληματίζει τους επιστήμονες, συνέστησε, συνέστησε ψυχραιμία και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία που να δείχνουν πόσο σημαντική είναι και τι ρόλο θα παίξει.

Όπως επισήμανε, με την Όμικρον «φανήκαμε κάπως τυχεροί» καθώς μέσα στους άπειρους συνδυασμούς εξαπλώθηκε το συγκεκριμένο στέλεχος. Πρόσθεσε ότι οι ειδικοί αναμένουν μεταλλάξεις και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να εμφανιστούν πιο μολυσματικές εκδόσεις.

Επίσης, σημείωσε πως: «Είναι ένα σενάριο το οποίο είναι πολύ πιθανό να το δούμε στις παραλλαγές που θα προκύψουν, -γιατί σίγουρα θα προκύψουν και άλλες παραλλαγές. Και καθώς θα εμβολιαζόμαστε, χτίζουμε την πληθυσμιακή αυτή ανοσία, ο ιός θα ψάχνει διαρκώς τρόπους να ξεγλιστρά από τα αντισώματα».

Ακόμα, πρόσθεσε πως παρότι δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα, φαίνεται παράθυρο κανονικότητας μετά το κύμα της Όμικρον γιατί πλέον η δεξαμενές του ανοσιακά «παρθένου» πληθυσμού στην κοινότητα θα είναι πάρα πολύ μικρές.

Μετάλλαξη Όμικρον 2: Ξεφεύγει από τα test;

Σε ότι αφορά το εάν την πιάνουν τα test την νέα μετάλλαξη Όμικρον 2, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, μιλώντας στο Open, ανέφερε σχετικά: «Φαίνεται ανησυχητικό και υπήρξε και μία πληροφόρηση ότι δεν την πιάνουν και τα τεστ. Μία πληροφορία που είχα, αλλά δεν ξέρω πόσο ακριβής είναι, είναι ότι κανένα από τα γνωστά τεστ δεν μπορεί να την ανιχνεύσει. Αν αυτό είναι αλήθεια, είμαστε σε πολύ βαθιά νερά, αλλά να το δούμε».

 

Θεσσαλονίκη: Πτώση οικοδομικών υλικών από κτήριο – Συνελήφθησαν οι υπέθυνοι της οικοδομής

oikodomi 910x521 1

Θεσσαλονίκη: Πτώση οικοδομικών υλικών από κτήριο – Συνελήφθησαν οι υπέθυνοι της οικοδομής

Τραυματίστηκαν δύο γυναίκες που μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, η πρώτη…

Αποθεώνει ο Ρόκκος τη Μαρίνα Σάττι: «Λάτρεψα που χασμουρήθηκε η Μαρίνα Σάττι, μακάρι να ήταν πολιτική αντίδραση»(video)

rokos

Αποθεώνει ο Ρόκκος τη Μαρίνα Σάττι: «Λάτρεψα που χασμουρήθηκε η Μαρίνα Σάττι, μακάρι να ήταν πολιτική αντίδραση»(video)

Ο Στέλιος Ρόκκος σχολίασε την αντίδραση της Μαρίνας Σάττι και τις αρνητικές αντιδράσεις που δέχτηκε…

Στην Χίο περίμεναν από ένοικο να πετάξει τη μπάλα από το μπαλκόνι για να συνεχιστεί το ματς (video)

xios

Στην Χίο περίμεναν από ένοικο να πετάξει τη μπάλα από το μπαλκόνι για να συνεχιστεί το ματς (video)

Πόσες φορές ως πιτσιρίκια, στέλναμε τη μπάλα στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών που ήταν στη γειτονιά…

Euroleague: Σοβαρό επεισόδιο κατά την άφιξη του Παναθηναίκου στο ξενοδοχείο-Κινήθηκαν απειλητικά στον Αταμάν οπαδοί της Φενέρ (video)

αταμαν berolino

Euroleague: Σοβαρό επεισόδιο κατά την άφιξη του Παναθηναίκου στο ξενοδοχείο-Κινήθηκαν απειλητικά στον Αταμάν οπαδοί της Φενέρ (video)

Η Euroleague βρέθηκε εκτεθιμένη λίγες μέρες πριν το Final -4 όσο αφορά τα μέτρα ασφαλείας…