Νέα Μάκρη: Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου

Στις 7 μ.μ. του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Νέας Μάκρης μέσω της Λεωφ. Μαραθώνος και Αγ. Κωνσταντίνου έως την παραλία

Εκαβ

Σοκαρισμένη παραμένει η ελληνική κοινωνία, ύστερα από τον θάνατο της 19χρονης εγκύου, η οποία «έσβησε» στη Νέα Μάκρη εν αναμονή ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, ενώ αύριο στις 19:00 διοργανώνεται πορεία από την πλατεία Νέας Μάκρης μέσω της Λεωφ. Μαραθώνος και Αγ. Κωνσταντίνου έως την παραλία».

Η νεαρή που ήταν οκτώ μηνών έγκυος ένιωσε αδιαθεσία στην αρχή, με την υγεία της να επιδεινώνεται ραγδαία και τελικά να καταλήγει εκείνη και το έμβρυο χωρίς να λάβουν ιατρική φροντίδα.

«Είναι χρέος μας να καταγγείλουμε την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης της ΝΔ και του ίδιου του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, που έχει οδηγήσει στην απαξίωση την Δημόσια Υγεία» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαραθώνα, εκφράζοντας την οδύνη του για την απώλεια της 19χρονης και του αγέννητου βρέφους.

«Οι πολιτικές ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και θα πρέπει να αποδοθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να εγγυηθεί την ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 7 μμ θα πραγματοποιηθεί ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Νέας Μάκρης μέσω της Λεωφ. Μαραθώνος και Αγ. Κωνσταντίνου έως την παραλία» καταλήγει η ανακοίνωση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση – κάλεσμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαραθώνα εκφράζει οδύνη για την απώλεια της 19χρονης συμπολίτισσας μας και του αγέννητου βρέφους της και απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Είναι χρέος μας να καταγγείλουμε την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης της ΝΔ και του ίδιου του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, που έχει οδηγήσει στην απαξίωση την Δημόσια Υγεία.

Ύστερα από τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, εκτός ΜΕΘ(Πανευρωπαϊκό ρεκόρ), αντιμετωπίζουμε σήμερα την απώλεια συνανθρώπων μας εξαιτίας της συρρίκνωσης του ΕΚΑΒ, της έλλειψης διαθέσιμων ασθενοφόρων και κυρίως την ανυπαρξία των πληρωμάτων και όχι βέβαια λόγω της απόστασης καθόσον το δεύτερο περιστατικό μετά την Κω συνέβη στη Νέα Μάκρη – 30 χλμ από την Αθήνα.

Όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της συμπολίτισσάς μας μεσολάβησαν πέντε ώρες από την κλήση τους στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου, χρονικό διάστημα που ήταν καθοριστικό για την ζωή της.

Την τετραετία διακυβέρνησης από τη ΝΔ (2019-23), 560 άτομα αποχώρησαν από το ΕΚΑΒ και δεν έγινε ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΩΝ, με συνέπεια την αποδυνάμωση και απαξίωση του. Έτσι απέμειναν μόλις 52 ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια για όλη την Αττική.

Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχαν γίνει πάνω από 300 προσλήψεις μόνιμων στο ΕΚΑΒ και είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία για τη δημιουργία Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής, στον χώρο του πρώην Νταού Πεντέλης, στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας. Διασφαλίστηκε δωρεάν πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία για όλους τους συνανθρώπους μας με προσλήψεις και ενίσχυση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Ξεκίνησε το πρόγραμμα των Τοπικών Μονάδων Υγείας.

Το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης στελεχώθηκε με ιατρικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και με αγορά κατάλληλου ιατρικού εξοπλισμού. Η ΝΔ μέσα σε μια τετραετία, με την συνολική υποστελέχωση στις υποδομές υγείας έχει ακρωτηριάσει το ΕΣΥ, στρέφοντας τον κόσμο στους ιδιωτικούς φορείς υγείας με άμεση προοπτική την μετατροπή των Νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

Οι συμβάσεις του Υγειονομικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης δεν έχουν ανανεωθεί και παράλληλα ο εξοπλισμός και η κτιριακή υποδομή έχουν εγκαταλειφθεί.

Οι πολιτικές ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και θα πρέπει να αποδοθούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να εγγυηθεί την ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 7 μμ θα πραγματοποιηθεί ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Νέας Μάκρης μέσω της Λεωφ. Μαραθώνος και Αγ. Κωνσταντίνου έως την παραλία.