Newsroom

Newsroom

Νέα λίστα της HSBC με 97 Έλληνες με "offshore" λογαριασμούς στα Νησιά Τζέρσεϊ

Ενενήντα επτά Έλληνες και τριάντα τέσσερις Ελληνοκύπριοι φέρεται να περιλαμβάνονται σε νέα λίστα που διέρρευσε στη Βρετανία και αφορά «offshore»…

Ενενήντα επτά Έλληνες και τριάντα τέσσερις Ελληνοκύπριοι φέρεται να περιλαμβάνονται σε νέα λίστα που διέρρευσε στη Βρετανία και αφορά «offshore» λογαριασμούς σε κατάστημα της αμαρτωλής τράπεζας HSBC στο φορολογικό παράδεισο των Νήσων Τζέρσεϊ.

Η εφημερίδα Daily Telegraph που έκανε την αποκάλυψη αναφέρει ότι οι βρετανικές αρχές εξετάζουν λίστα με 8.474 πελάτες της τράπεζας HSBC, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποιοι από αυτούς χρησιμοποιούσαν offshore τραπεζικούς λογαριασμούς για να αποφύγουν την καταβολή φόρων μεταξύ των οποίων βρίσκονται έμποροι ναρκωτικών, έμποροι όπλων, οικονομικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν σε απάτες καθώς και γιατροί, τραπεζικοί, διασημότητες και στελέχη υπαλλήλων της πετρελαιοβιομηχανίας.

Οι 4.388 είναι Βρετανοί με καταθέσεις ύψους άνω των 865 εκατ. ευρώ, 602 έχουν δηλώσει κατοικία στο Ισραήλ, 527 στη Γαλλία, 333 στην Ισπανία και 117 στις ΗΠΑ.

Στην τράπεζα HSBC έχει επιβληθεί από τις αμερικανικές Αρχές χρηματικό πρόστιμο 1.500.000 δολάρια για ξέπλυμα χρήματος.

Η Βρετανική Υπηρεσία Εσόδων HMRC (HM Revenue and Customs) επιβεβαίωσε ότι εξετάζει τα δεδομένα της λίστας ενώ η τράπεζα μέσω εκπροσώπου της δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν όντως τα αναγραφόμενα στη λίστα ονόματα είναι πελάτες της ή όχι.