Νέα κυβίστηση από το υπουργείο Παιδείας-Με ένα self test την εβδομάδα στους μαθητές

Μία φορά την εβδομάδα αντί για δύο, από την προσεχή Δευτέρα 17 Μαΐου, θα υποβάλλονται σε self test οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό στα σχολεία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
 

NewsRoom 13/05/2021 | 20:04

 Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση έδειξε ότι άνοιξε τα σχολεία χωρίς πλάνο και ρισκάροντας (για μια ακόμη φορά) να κάνει την σχολική κοινότητα υγειονομική βόμβα, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας προσπαθώντας να καλύψουν τις αστοχίες τους για το άνοιγμα των σχολείων, όπως τα προβλήματα στην πλατφόρμα για το σύστημα δηλώσεων των αποτελεσμάτων του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test), την καθυστερημένη  τροφοδοσία (σ.σ από πλευράς κυβέρνησης)  των φαρμακείων για τα δωρεάν test με αποτέλεσμα με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να τα προμηθευτούν, τώρα αποφάσισε να μειώσει τα χορηγούμενα self test στη σχολική κοινότητα (ίσως με  γνώμονα (;) την άρση των περιοριστικών μέτρων). 


Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου στα πανεπιστήμια θα γίνουν εξ αποστάσεως ή διά ζώσης ανάλογα με τις αποφάσεις των τμημάτων και των σχολών, με την προηγούμενη διενέργεια self-test φοιτητών και καθηγητών. Τελικά για την κυβέρνηση για μια ακόμη φορά (όπως και πέρυσι) ο κορονοιός κάνει διακοπές...η ετοιμάζεται!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:


Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, αποφασίζονται τα εξής:

-Εξ αποστάσεως ή διά ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, ανάλογα με τη σχετική απόφαση του οικείου Τμήματος/Σχολής, με την προηγούμενη διενέργεια self-test φοιτητών και καθηγητών.

-Δυνατότητα για διενέργεια με φυσική παρουσία πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές μεταξύ του τέταρτου και πέμπτου έτους των προγραμμάτων σπουδών Α’ κύκλου στις Πολυτεχνικές Σχολές/Τμήματα, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.


-Επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Ι και ΙΙ) στις 24/05/2021, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

Παράλληλα, εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών, ο αερισμός των χώρων κλπ.

Για τη δια ζώσης επανέναρξη των παραπάνω δραστηριοτήτων, επίκειται έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ανακοινώνεται, επίσης, ότι από τη Δευτέρα 17/5 θα απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά εβδομαδιαίως για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας. Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.


Βήμα-βήμα επιστρέφουμε στην κανονικότητα, τηρώντας τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, με διπλό γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας και ατομικής υγείας και τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.