Νέα κυβερνητική τούμπα: Παραιτείται το Δημόσιο από την απαίτηση των αποζημιώσεων των θυμάτων της Μαρφίν

Αυτή τη φορά το βάρος της χυδαιότητας είναι πολύ μεγάλο. Ίσως ακόμη και για έναν... «Μωυσή»

1508232

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι σε λίγες ημέρες η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να διεκδικήσει στο ΣτΕ την επιστροφή (εντόκως) μέρους της αποζημείωσης που έλαβαν οι οικογένειες των θυμάτων της Μαρφίν καθώς και οι διασωθέντες εργαζόμενοι. 

Ο σάλος που ξέσπασε, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν μεγάλος με χιλιάδες πολίτες να καταγγέλλουν την κυβερνητική υποκρισία της τοποθέτησης τιμητικής πλάκας στο σημείο (σε αυριανή εκδήλωση), και την ίδια ώρα να προετοιμάζει την υφαρπαγή των αποζημιώσεων των θυμάτων.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, την προσφυγή εναντίον των οικογενειών των θυμάτων την είχε καταθέσει το ελληνικό δημόσιο σε ανύποπτο χρόνο και συγκεκριμένα στις 13 Νοεμβρίου του 2019.

Καθώς λοιπόν η κυβέρνηση «πιάστηκε στα πράσα», λίγες μόνο ημέρες πρωτού συνεδριάσει το ΣτΕ και ολοκληρωθεί η τυμβωρυχία, επιχειρήθηκε μια ακόμη κυβερνητική κωλοτούμπα, με την ελπίδα να διασωθεί η ήδη τσαλακωμένη εικόνα του πρωθυπουργού παρουσιάζοντάς τον ως «από μηχανής θεό».

Έτσι λοιπόν, σήμερα το γραφείο του Πρωθυπουργού εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin. Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

Η υποκρισία είναι ξεκάθαρη: «Το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Μόνο που δε λέει τι είδους ηθικό δείγμα ήταν η ίδια η προσφυγή του ελληνικού δημοσίου -ουσιαστικά- κατά των θυμάτων της Marfin. 

Ας είμαστε ειλικρινείς: Καμία ηθική υποχρέωση δεν ένιωσε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. Απλώς, για άλλη μια φορά πιάστηκε με τη γίδα στη πλάτη. Μόνο που αυτή τη φορά το βάρος της χυδαιότητας είναι πολύ μεγάλο. Ίσως ακόμη και για έναν… «Μωυσή».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…