Νέο κρεσέντο αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια

Αίσθηση προκαλεί νέο βίντεο που δημοσιεύει το avgi.gr και δείχνουν πάνω από 10 αστυνομικούς να τραμπουκίζουν πολίτη στην πλατεία Εξαρχείων.  

mat5 0

Νέα αυθαίρετη  επίθεση της αστυνομίας σημειώθηκε λίγο πριν τις 18.00 στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με βίντεο του του avgi.gr  και τα όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαντωνίου, τη στιγμή που ο κόσμος αποχωρούσε από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπου άφησε πανό, λουλούδια και κεριά, οι αστυνομικοί έκαναν «ντού» στους πολίτες της πορείας που αποχωρούσε ειρηνικά.

Οι πολίτες έντρομοι  βρέθηκαν  εγκλωβισμένοι σε πολυκατοικίες στην Τσαμαδού, ενώ η  αστυνομία μπλόκαρε τον δρόμο και δεν επέτρεπε σε δημοσιογράφους να προσεγγίσουν το σημείο. «Είναι δουλειάς να πατάτε το κεφάλι ενός ανθρώπου κάτω;» φώναξε ένας κάτοικος, για να λάβει την προκλητική απάντηση αστυνομικού ο οποίος έγνεψε θετικά, ενώ ακούγεται καθαρά στο βίντεο ότι ο άνθρωπος δεν μπορούσε να ανασάνει. 

 

 

 

 

Ο επικεφαλής της διμοιρίας απαντώντας στον δημοσιογράφο του avgi.gr Κώστα Παπαντωνίου, ισχυρίστηκε ότι η επίθεση στην πορεία έγινε επειδή οι διαδηλωτές δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Κάτι το οποίο ωστόσο είναι ψευδές, καθώς ο κόσμος φορούσε μάσκες, ενώ κρατούσε και τις απαιτούμενες αποστάσεις. Μάλιστα ανέφερε ότι θα γίνει επέμβαση στις πολυκατοικίες, αν διαπιστωθεί ότι όσοι βρίσκονται δεν διαμένουν εκεί. Τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν και απελευθερώθηκαν οι εγκλωβισμένοι πολίτες.

Πηγή: Αυγή

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.