Νέα κόντρα Κουμουτσάκου – Παππά με φόντο συμφωνία και ΔΝΤ

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, καταλογίζοντάς της «ανικανότητα και αναξιοπιστία» που, όπως είπε, «τροφοδοτούν τις -μη αποδεκτές από τη ΝΔ- υπερβολικές αξιώσεις του ΔΝΤ».

572238cf1dc5240d3b8b4f19

Μιλώντας στον Real fm το απόγευμα της Μ. Πέμπτης, ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει εγκλωβίσει τη χώρα μεταξύ βαριάς συνθηκολόγησης και καταστροφικής ρήξης» και υπογράμμισε ότι η ΝΔ «δεν θα συμπράξει σε κανένα από τα δύο».

Πρόσθεσε τέλος ότι «η ευθύνη του αποτελέσματος βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση». «Οι ερασιτεχνισμοί της έδωσαν χώρο στις υπερβολικές απαιτήσεις του ΔΝΤ», συμπλήρωσε και επανέλαβε το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για προσφυγή στις κάλπες, σημειώνοντας ότι «μόνο οι εκλογές μπορούν να μας βγάλουν από το σημερινό τέλμα».

Απαντώντας στον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επανέλαβε ότι η ΝΔ ταυτίζεται με το ΔΝΤ. Σύμφωνα με τον κ. Παππά «αποτελεί θράσος του κ. Κουμουτσάκου να μιλάει για καταστροφή της οικονομίας ενώ εκπροσωπεί το κόμμα της ύφεσης του 25%. Και μάλιστα τη στιγμή που η οικονομία σταθεροποιείται».

«Η ΝΔ είναι από τους ελάχιστους στην Ευρώπη και στον κόσμο που αρνούνται να δουν την παρελκυστική τακτική του ΔΝΤ και επιρρίπτουν ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση δικαιολογώντας όσους επιθυμούν μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ πέραν της συμφωνίας του Ιουλίου. Με τα διαρθρωτικά μέτρα του ΔΝΤ, δυστυχώς, η ΝΔ επίσης συμφωνεί απόλυτα και μας ζητάει να τα αποδεχτούμε: ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων Και περικοπές δαπανών, δηλαδή μισθών και συντάξεων» προσθέτει ο Νίκος Παππάς.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Επικρατείας κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «ζητάει να παραιτηθούμε μήπως έρθει άλλη κυβέρνηση για να εφαρμόσει τα μέτρα που εμείς δεν αποδεχόμαστε».