Newsroom

Newsroom

Νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα από 11 ανεξάρτητους βουλευτές

Συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία απαρτίζεται από 11 ανεξάρτητους βουλευτές, ανακοινώθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, από τον πρόεδρο της Βουλής…

vouli

Συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία απαρτίζεται από 11 ανεξάρτητους βουλευτές, ανακοινώθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, από τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη.

Η κοινοβουλευτική ομάδα, ονομάζεται «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές», με επικεφαλής τον βουλευτή Κιλκίς Θεόδωρο Παραστατίδη και ιδρύεται στο πλαίσιο συνασπισμού κομμάτων, πολιτικών κινήσεων και ανεξάρτητων προσωπικοτήτων.

Οι άλλοι δέκα βουλευτές είναι: Ανδρέας Λοβέρδος, Χρήστος Αηδόνης, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης, Ιωάννης Κουράκος, Μάρκος Μπόλαρης και Ν. Σταυρογιάννη.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ο πρόεδρος και τα μέλη των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών» θα έχουν τα ίδια δικαιώματα που παρέχονται σε κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο πρόεδρός της θα έχει δικαίωμα λόγου στις συνεδριάσεις, ακόμη και στις προ ημερησίας σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και θα τους διατεθούν γραφεία, διοικητικοί υπάλληλοι και εξοπλισμός.