Newsroom

Newsroom

Νέα κατηγορία για Σόβιν – Διώξεις για τρεις ακόμα για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Έπειτα από οκτώ ημέρες λαϊκής οργής και μαζικής πίεσης οι δικαστικές αρχές της Μινεσότα ανακοίνωσαν ότι και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί κατηγορούνται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.  

EZJplzcXkAI6pDd

Ο εισαγγελέας της πολιτείας Μινεσότα ανακοίνωσε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τους λευκούς αστυνομικούς που δολοφόνησαν τον Τζορτζ Φλόιντ, με τη δίωξη στον Ντέρεκ Σόβιν να γίνεται αυστηρότερη, ενώ πλέον καταγγελίες απαγγέλθηκαν και στους τρεις συναδέλφους του που εθεάθησαν να πατάνε και αυτοί τον άτυχο Αφροαμερικάνο.

Ο Ντέρεκ Σόβιν θα διωχθεί για ανθρωποκτονία β’ βαθμού – και όχι γ’ βαθμού. Αυτή η κατηγορία επιφέρει ποινή φυλάκισης έως σαράντα ετών και στην ουσία απαγγέλλεται όταν ο εισαγγελέας εκτιμά ότι ο κατηγορούμενος σκοπίμως έχει προκαλέσει τον θάνατο, αλλά ο φόνος δεν ήταν προμελετημένος.

Σημαντικό είναι ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες για συμμετοχή σε φόνο ως σύνεργοι στους άλλους τρεις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη βίαιη προσαγωγή του Φλόιντ. Πρόκειται για τους Tou Thao, J. Alexander Kueng και Thomas Lane. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Star Tribune, οι τρεις θα κατηγορηθούν για συνέργεια και παρακίνηση σε δολοφονία δευτέρου βαθμού.  Είχαν βοηθήσει τον Σόβιν να συλλάβει τον Φλόιντ με την υποψία ότι ο τελευταίος έκανε χρήση πλαστών εγγράφων.

Ο Σόβιν, που είναι λευκός, κατηγορήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή για δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία από αμέλεια μετά τη δημοσίευση βίντεο που τον έδειχνε να έχει γονατίσει στο λαιμό του Φλόιντ για σχεδόν 9 λεπτά. Στο διάστημα αυτό, ο 46χρονος, που ήταν μαύρος, δεμένος με χειροπέδες, φώναζε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει.  Ο Σόβιν μάλιστα φαίνεται να συνεχίζει να κρατάει με το γόνατό του στο έδαφος τον 46χρονο  ακόμα και όταν αυτός δεν έχει την παραμικρή αντίδραση.

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…