Newsroom

Newsroom

Νέα καταγγελία για έκρηξη και άλλου μοντέλου της Samsung, εκτός του Galaxy Note 7

Νέο πονοκέφαλο στη Samsung προκαλεί αγωγή η οποία υποβλήθηκε την Τετάρτη σε δικαστήριο της Καλιφόρνια και αφορά δεύτερο προβληματικό κινητό της τηλέφωνο, μετά το Galaxy Note 7 το οποίο είναι επιρρεπές σε επικίνδυνες φωτιές και εκρήξεις.

5808d95f1dc524d9148b499e

Σύμφωνα με την αγωγή υπήρξε περιστατικό με Galaxy S6 Active το οποίο πήρε φωτιά και προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα στον χρήστη του, ενώ στην καταγγελία υποστηρίζεται πως η νοτιοκορεατική εταιρία γνώριζε για τους κινδύνους της τεχνολογίας της εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με τον Guardian, στην αγωγή υποστηρίζεται πως τα προβλήματα εκτείνονται πέρα από το Galaxy Note 7 και πως η Samsung «επέλεξε να κρύψει το πρόβλημα από το κοινό αν και γνώριζε ότι υπήρχε προβλέψιμος κίνδυνος το κινητό να υπερθερμανθεί, να πάρει φωτιά και να καταστραφεί από μέσα, προκαλώντας κίνδυνο σημαντικού τραυματισμού ή βλάβης».

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, στις 2 Αυγούστου ένα ζευγάρι και η κόρη τους κοιμόντουσαν όταν ακούστηκε ένας δυνατός ήχος, σαν πυροβολισμός. Όπως λένε ότι είδαν, το S6 Active είχε πάρει φωτιά, βγάζοντας μεγάλες φλόγες και γεμίζοντας το δωμάτιο καπνό.

Το μόνο που έμεινε από το τηλέφωνο, σύμφωνα με την αγωγή, ήταν «μια παραμορφωμένη μάζα μετάλλου, πλαστικού και γυαλιού».

Η αγωγή εν τω μεταξύ περιλαμβάνει πάνω από 30 αναφορές από το 2011, που περιέχουν προβληματισμούς για παλαιότερα μοντέλα της εταιρίας, συνήθως με υπερθερμάνσεις. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Guardian, ερωτηθείς σχετικά, εκπρόσωπος της εταιρίας απέφυγε να προβεί σε σχόλια.