Newsroom

Newsroom

Νέα "καμπάνα" σε Καφύρα-Χρονόπουλο-Τσούρα για τις ευθύνες τους στις φωτιές του 2007 στην Ηλεία

Του Μάκη Νοδάρου Πριν περάσουν 48 ώρες από την καταδίκη των υπαιτίων των φονικών και καταστροφικών πυρκαγιών της Ηλείας, οι…

assets large t 420 54421969

Του Μάκη Νοδάρου

Πριν περάσουν 48 ώρες από την καταδίκη των υπαιτίων των φονικών και καταστροφικών πυρκαγιών της Ηλείας, οι βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης «έφαγαν νέα καμπάνα», αυτή την φορά από δικαστήριο της Ηλείας.

Σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών καταδικάστηκαν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ηλείας ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας και ο εποχικός πυροφύλακας Παναγιώτης Τσούρας για τις ευθύνες τους στον σοβαρό τραυματισμό του 34χρονου Αλβανού εργάτη Σπύρου Κιόσια κατά τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

Οι ανωτέρω πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκισης με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια στον Σπύρο Κιόσια λόγω της πλημμελούς συμπεριφοράς τους κατά την κρίσιμη περίοδο των πυρκαγιών.

Ο Σπύρος Κιόσιας, επέζησε κατά τη φονική πυρκαγιά του 2007 στην Ηλεία με περιπετειώδη τρόπο, καθώς κατάφερε να σκάψει μέσα στο χώμα και να περάσει από πάνω του η φωτιά, η οποία όμως τον σημάδεψε για πάντα προκαλώντας του μόνιμη αναπηρία στα άκρα.

Στα δύο δικαστήρια που ακολούθησαν, αν και παρευρέθηκε χωρίς δικηγόρο, κατάφερε να δικαιωθεί, αφού οι βασικοί πρωταγωνιστές της τραγωδίας καταδικάστηκαν και σε δεύτερο βαθμό.

Θυμίζουμε ότι προχθές το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Πάτρας επέβαλε στους Χαράλαμπο Καφύρα, Πανταζή Χρονόπουλο και Παναγιώτη Τσούρα ποινή φυλάκισης 40 ετών θεωρώντας τους, μαζί με την 83χρονη Σοφία Νικολοπούλου, ως υπεύθυνους για τον θάνατο και την καταστροφή στην Ηλεία το 2007.

Πηγή: apokalypseis.com