Newsroom

Newsroom

Νέα κακοκαιρία θα "σαρώσει" τη χώρα

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και «στρωμένο» χιόνι επικρατούν και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας με τα προβλήματα να είναι μεγάλα.

5a3f5f5e1dc5246e748b4583

Συνεχίζεται και την Κυριακή η κακοκαιρία, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι το απόγευμα στα ορεινά των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, στο Αιγαίο ως 6-7 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά 8 και τοπικά 9 αλλά με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά και πιθανώς στα βόρεια σε υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα, τις πρωινές ώρες. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Οι άνεμοι βορειοδυτικού 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 2 ως 10 βαθμούς κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 10 βαθμούς κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι δυτικοί – βορειοδυτικοί μέτριοι σε ένταση. Η θερμοκρασία α κυμανθεί από -1 ως 10 βαθμούς κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί μέτριοι, αλλά στο Ιόνιο 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από5 ως 14 βαθμούς κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα κυμανθεί από -2 ως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνι στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την βορειοανατολική Πελοπόννησο σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα. Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι βόρειοι 5-6 μποφόρ και νωρίς το πρωί 7 στα νότια. Από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μηδέν ως 11 βαθμούς κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 9 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 6-7 μποφόρ και στα νότια το πρωί 8 και τοπικά 9. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 11 βαθμούς κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για τις 25 Δεκεμβρίου

Ο καιρός ανήμερα τα Χριστούγεννα θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις μόνο στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη το πρωί στα δυτικά.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί μέτριοι και στα νοτιοανατολικά το πρωί 6-7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους το πρωί στα ηπειρωτικά.

Κανονικά τα πλοία

Τα πλοία φεύγουν κανονικά, μετά την άρση του απαγορευτικού, αν και κατά τόπους παρουσιάζονται προβλήματα από τους ανέμους, ειδικά στην Κρήτη και τα νησιά. Μάλιστα, οι 628 επιβάτες του πλοίου «Κρήτη ΙΙ», παρέμειναν για τουλάχιστον δύο ώρες εγκλωβισμένοι εν πλω, καθώς λόγω των ανέμων που πνέουν τοπικά στην περιοχή, ήταν πολύ δύσκολο το πλοίο να δέσει στο λιμάνι.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού κυνηγών

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε στα Καλάβρυτα αργά το βράδυ του Σαββάτου για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων κυνηγών. Τα τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν από το χιόνι και είχαν βρει προσωρινό κατάλυμα σε καλύβα. Δυνάμεις της ΕΜΑΚ με το ερπυστριοφόρο όχημα, έφτασαν στο σημείο και άνοιξαν τον δρόμο και κατέβασαν σε ασφαλές σημείο τους κυνηγούς, σύμφωνα με το kalavrytanews.com.

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…