Νέα ήττα για τη Ν.Δ στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού

Μεγάλη χαρακτηρίζει τη νίκη των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και της κοινωνίας, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ύστερα από την απόφαση του Δ' Τμήματος του ΣτΕ που βάζει φρένο στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για τη λειτουργία, συντήρηση και διαχείριση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος

ΕΥΔΑΠ

«Φρένο» στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του νερού βάζει η απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακυρώνεται το σύνολο των αποφάσεων για τον διαγωνισμό ΣΔΙΤ που παραχωρεί σε ιδιώτες τη λειτουργία και τη διαχείριση του ΕΥΣ (Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος) στην Αττική.  Όπως αναφέρει η κίνηση SoSτε το NEPO, το ΣτΕ με την απόφαση 1886/2022 απαγορεύει την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης και λειτουργίας του υδροδοτικού συστήματος και ακυρώνει το ΣΔΙΤ στο ΕΥΣ Αττικής θεωρώντας την παροχή ύδρευσης ως ένα ενιαίο σύστημα από τις πηγές μέχρι τις βρύσες και ότι η ΕΥΔΑΠ και η Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ «αποτελούν ενιαίο λειτουργικό σύστημα».

Σε δήλωση του ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, σχετικά με την απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ αναφέρει πως «το Δ’ Τμήμα του Δικαστηρίου, αναφέρει ο κ. Παππάς, ακύρωσε όλες τις αποφάσεις σχετικά με τον διαγωνισμό ΣΔΙΤ, που παραχωρεί σε ιδιώτες τη λειτουργία, τη συντήρηση και τη διαχείριση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) Αττικής.

Έναν διαγωνισμό από τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε αποκλείσει την ΕΥΔΑΠ.

Πρόκειται για μια ακόμα συντριπτική κυβερνητική ήττα μετά την απόφαση του ΣτΕ για απόσπαση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο και τη διπλή ακύρωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην απευθείας ανάθεση του μεταφορικού έργου στα ΚΤΕΛ.

Η νίκη των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και της κοινωνίας είναι μεγάλη.

Αποσοβήθηκε το ξεπούλημα του νερού, οι αυξήσεις στους λογαριασμούς, η υποβάθμιση της ποιότητάς του»

Οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν αποτύχει. Τα τελευταία 15 χρόνια 190 εταιρείες ύδρευσης στην Ευρώπη πέρασαν από τον ιδιωτικό στο δημόσιο τομέα.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, το πόσιμο νερό ανθρώπινο δικαίωμα

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους