Newsroom

Newsroom

Νέα φωτιά στο ΚΥΤ στην Μόρια

Νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια της Λέσβου, μεγάλο μέρος του οποίου είχε καταστραφεί από πυρκαγιά την προηγούμενη νύχτα.  

Μορια

Η νέα εστία φωτιάς ξέσπασε λίγο μετά τις επτά 7 σήμερα το απόγευμα ενώ η κατάσταση από τους καπνούς και το καμένο πλαστικό είναι αποπνικτική. Σύμφωνα με το Open, στο σημείο όπου ξέσπασε η νέα εστία της φωτιάς βρίσκονταν στημένες τουλάχιστον 200 σκηνές όπου διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόκειται για ένα σημείο το οποίο βρίσκεται έξω από την περίφραξη του κανονικού καταυλισμού.  Στο σημείο επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του ξεσπάσματος της δεύτερης πυρκαγιάς. 

Η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Η αστυνομία έχει εκκενώσει τον χώρο.

Μετανάστες και πρόσφυγες εγκαταλείπουν την περιοχή. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Η αστυνομία, ωστόσο, δεν επιτρέπει στους μετανάστες να κατευθυνθούν προς την πόλη. Σε λίγες ώρες καταφτάνουν και τα πλοία που θα φιλοξενήσουν κάποιους από τους μετανάστες. Επίσης, με πτήση τσάρτερ θα μετακινηθούν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.
 

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…