Νέα Φιλαδέλφεια: Βροχή οι προφυλακίσεις για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη

Συνολικά 30 χούλιγκαν κρίθηκαν προφυλακιστέοι για τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια.

ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ

Περίπου 10 ώρες πήρε η διαδικασία απολογίας των 30 χούλιγκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να βγει αργά το βράδυ της Παρασκευής (11/8) η ομόφωνη απόφαση ανακριτών και εισαγγελέων για την προφυλάκιση, όλων των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί προφυλάκιση σε έναν 22χρονο Αλβανό και έναν Έλληνα 27 ετών ο οποίος μάλιστα φέρεται να έχει βαρύ ποινικό παρελθόν. Ωστόσο, το βράδυ έγινε γνωστό πως προφυλακίζονται όλοι τους, δηλαδή 30 άτομα.

Το Σάββατο η λήψη DNA

Σύμφωνα με την ΕΡΤ αλλά και  πηγές της Αστυνομίας από την ανάλυση που έχει γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για βίντεο (που κατά την ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί στοιχείο για το σημείο και την ώρα θανάτου του 29χρονου)  αλλά και άλλων από κάμερες ασφαλείας καθώς και φωτογραφιών, οι δράστες δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν καθώς φορούν κράνη,  full face και κουκούλες.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι υπάρχει και βιντεοληπτικό υλικό στα εγκληματολογικά εργαστήρια από τα επεισόδια, το οποίο μπορεί να αναλυθεί και να καθαριστεί.

Όταν γίνει αυτό, θα συσχετίσουν τα ρούχα, ή τυχόν διακριτικά – ακόμα και παπούτσια, αλλά και τον σωματότυπο των συλληφθέντων, ούτως ώστε να οδηγηθούν σε πρώτη φάση στην αναγνώριση όσων πήραν μέρος στα επεισόδια. Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως μακροχρόνια διαδικασία.

Η λήψη DNA από τους 105 συλληφθέντες θα ξεκινήσει αύριο Σάββατο, καθώς από το νόμο είχαν 48 ώρες προθεσμία, από τη στιγμή που εκδόθηκε η διάταξη για τη λήψη του, για να ζητήσουν οι κατηγορούμενοι, εφόσον το θελήσουν, να παρίσταται στη διαδικασία τεχνικός σύμβουλος.

Στη συνέχεια θα γίνει αντιπαραβολή του DNA του Μιχάλη και τα ευρήματα απο τη σορό του με DNA κατηγορούμενων, γεννετικό υλικό από την περιοχή, κηλίδες αίματος στα όπλα.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…