Νέα Φιλαδέλφεια: Έρχονται νέες καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ;

Οι καρατομήσεις αξιωματικών για τα «τραγικά λάθη» των αρχών στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, όπως φαίνεται δεν θα σταματήσουν....

ek gada 2

Τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν ότι η αιματοχυσία στη Νέα Φιλαδέλφεια θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν η αστυνομία είχε αναλάβει δράση παρά τις πληροφορίες που είχε και δεν αξοποίησε προκειμένου να σταματήσει το τάγμα εφόδου των Κροατών, φαίνεται ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για νέες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

 

Όσον αφορά τις βαριές ευθύνες για τη διαχείριση των πληροφοριών για την έλευση των Κροατών χούλιγκαν και τη μετέπειτα επιχειρησιακή αντίδραση, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο παράλληλες έρευνες. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι υπηρεσιακές ενέργειες ανώτερων  αξιωματικών.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο iEidiseis ότι ήδη η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έχει ήδη ζητήσει από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους όλη τη σχετική αλληλογραφία (έγγραφα προειδοποίησης, εκθέσεις κινδύνου, αιτήματα για λήψη μέτρων ασφαλείας κλπ) και τα σχετικά σήματα, τα οποία αποδεικνύουν πότε ενημερώθηκε ποιος. Ο ίδιος έλεγχος θα γίνει με την αλληλογραφία από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προς τις περιφερειακές αστυνομικές διευθύνσεις.

Τα «καυτά» ερωτήματα

Βασικό αντικείμενο των δύο ερευνών είναι να βρεθούν οι υπεύθυνοι που… χάθηκαν στη μετάφραση.

  1. Γιατί τα σήματα που προειδοποιούσαν για την επιδρομή αγνοήθηκαν;
  2. Γιατί δεν υπήρξε μπλόκο πολύ πριν φτάσουν στην Αττική;
  3. Γιατί όταν ήταν ξεκάθαρο πια ότι οι Κροάτες μπήκαν στην Αθήνα δεν υπήρξε η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση;
  4. Γιατί υποτιμήθηκε η παρουσία τους στην Αθήνα και υπήρξε η εκτίμηση ότι μετά από τόσες ώρες ταξίδι αποκλείεται να εξαπολύσουν επίθεση το ίδιο βράδυ;
  5. Γιατί σε βίντεο ντοκουμέντο αστυνομικοί φαίνονται να ακολουθούν

Την ίδια ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου, τηρείται στάση σιγής… έως την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας που διενεργείται στην ΕΛ.ΑΣ. Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, πάντως, σύμφωνα με την Απογευματινή, αφήνουν να διαρρεύσει ότι έρχονται καρατομήσεις και άλλων στελεχών της Αστυνομίας, καθώς οι χειρισμοί της υπόθεσης  έχει πλήξει βαριά την κυβέρνηση.

Φυσικά για μια ακόμη φορά δεν έχει διαρρεύσει, ότι υπάρχει περίπτωση πολιτικής ευθύνης από μεριάς του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Όπως και να’χει η  ΕΛ.ΑΣ βρισκεται σε αποσύνθεση… και ο πρωθυπουργός σε διακοπές…

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…