Νέα Φιλαδέλφεια: Επίθεση σε δημοσιογραφικό συνεργείο, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ

Με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκαν νωρίτερα τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι από οπαδούς

οπαπ αρενα

Θύματα επίθεσης έπεσαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, το απόγευμα της Τρίτης 8/8, ένας δημοσιογράφος και ένας οπερατέρ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης έσπασε και μια κάμερα. Με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκαν νωρίτερα τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι από οπαδούς.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Η σημερινή ημέρα θα έπρεπε να είναι μέρα πένθους και περισυλλογής. Δυστυχώς, η νέα θλιβερή απώλεια στον κύκλο της οπαδικής βίας δεν φαίνεται να συνετίζει κανέναν.

Αντίθετα, η βία σήμερα στρέφεται κατά των εργαζομένων που καλύπτουν τα γεγονότα. Τονίζουμε ότι, οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι, να ενημερώνουν τους πολίτες από το μέρος του συμβάντος αντιμετωπίζοντας βέβαια με διακριτικότητα και ενσυναίσθηση συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους ή ψυχικής πίεσης.

Οι συνάδελφοι βρίσκονταν έξω από το γήπεδο ασκώντας το λειτούργημά τους χωρίς να ενοχλούν ή να προκαλούν. Η επίθεση εναντίον τους δεν έχει καμία δικαιολογία».

 

Χαρίτσης: Ζητάμε την μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές

Χαριτσης 0

Χαρίτσης: Ζητάμε την μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές

Η Νέα Αριστερά καλεί «όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους…