Νέα έρευνα σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

cover
NewsRoom 23/01/2014 | 19:05

Νέα δικαστική έρευνα διεξάγεται στο Μιλάνο σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και των δικηγόρων Νικολό Γκεντίνι και Πιέρο Λόγκο. Η έρευνα αφορά την υπόθεση διαφθοράς μαρτύρων της δίκης για το σκάνδαλο Ρούμπι Γκέιτ, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Μιλάνου, Εντμόντο Μπρούτι Λιμπεράτι.  

Για την ίδια υπόθεση ο εισαγγελέας απέστειλε κλήσεις για απολογία και σε άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα που συμμετείχαν στα πάρτι του Μπερλουσκόνι. Όπως για παράδειγμα η μαροκινή Ρούμπι Καρίμα. Οι συγκεκριμένες κοπέλες φέρονται να λάμβαναν από τον Μπερλουσκόνι ποσά που ξεπερνούσαν τις δυο χιλιάδες ευρώ το μήνα για την κάλυψη των πάγιων εξόδων τους, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η νέα έρευνα οφείλεται στο γεγονός ότι προέκυψαν στοιχεία και κρίσεις σχετικά με την πρώτη δίκη. Υπάρχει η υποψία ότι ο Μπερλουσκόνι προσπάθησε να δωροδοκήσει μάρτυρες για να καταθέσουν ότι στα δείπνα του δεν γίνονταν σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή.

Δεν αποκλείεται η έρευνα που διεξάγεται να οδηγήσει σε νέα δίκη του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος πρέπει ήδη να εκτίσει ποινή φυλάκισης ενός έτουςπου  του επιβλήθηκε για απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων.