Newsroom

Newsroom

Νέα έρευνα για τις καταγγελίες Βρούτση κατά Φουρθιώτη στο Documento από την ΕΛ.ΑΣ

Υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας που ήταν μάρτυρες στο περιστατικό καλούνται να καταθέσουν

fourthiotis 1

Νέα έρευνα για τις καταγγελίες του τέως υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Βρούτση στο Documentο σχετικά με τον Μένιο Φουρθιώτη, ξεκινά σήμερα Παρασκευή, στο τμήμα Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ.

Ήδη έχει σχηματιστεί κατάλογος μαρτύρων, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν. Ο κατάλογος περιλαμβάνει υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας, που είχαν έρθει σε επαφή με τον Μένιο Φουρθιώτη στο υπουργείο.

Η έρευνα αφορά περιστατικά που έγιναν τόσο σε βάρος του τέως υπουργού όσο και σε βάρος υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας, καθώς στις καταγγελίες αναφέρονται τραγικές καταστάσεις, με τον παρουσιαστεί να φέρεται να κλοτσάει πόρτες, να εισβάλλει με μπράβους στο υπουργείο και υπάλληλοι να βάζουν τα κλάματα από τους εκφοβισμούς του.

«Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραµµατείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάµε για παρακµή», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο Documento ο Γ. Βρούτσης.

Προκαταρκτική έρευνα από την Οικονομική Εισαγγελία

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης με αυτεπάγγελτη παρέμβασή του, λίγο καιρό πριν, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα ελεγχθεί αν ο Μένιος Φουρθιώτης έχει τελέσει αδικήματα όπως απάτη ή απόπειρα απάτης.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή ήταν και πάλι οι καταγγελίες του Γ. Βρούτση  στο Documento ο οποίος  έκανε λόγο για εμπλοκή του Μ. Φουρθιώτη (χωρίς να τον κατονομάζει) σε υπόθεση είσπραξης δεκάδων χιλιάδων ευρώ από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αφού δήλωνε μισθούς μέχρι και 80.000 ευρώ.

«Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριµένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε µισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Τα ίδια χρήµατα έπαιρναν και άτοµα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιµότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον µισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει τα λεφτά», είχε καταγγείλει χαρακτηριστικά στο Documento.

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…