Newsroom

Newsroom

Νέα επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα και στο βάθος …υποσχέσεις!

''Ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων για τον μέσο Έλληνα'', ανέφερε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που δεσμεύτηκε στον ελληνικό λαό ότι θα μειώσει την φορολογία

590d6c901dc5243a298b45a0

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας για άλλη μία φορά τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι έφεραν το τέταρτο μνημόνιο, καθώς δεσμεύουν τη χώρα μετά το 2018, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, υποστήριξε πως πολλοί συνταξιούχοι θα χάσουν τη 12η σύνταξη, ενώ κάποιοι και την 11η λόγω της μείωσης του αφορολόγητου. Πρόσθεσε πως αυτό αφορά και τους μισθωτούς, καθώς, όπως είπε, η μείωση του αφορολόγητου σημαίνει ότι ο μέσος μισθωτός που δεν πλήρωνε φόρο θα πληρώνει 660 ευρώ.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκε ότι με κυβέρνηση την ΝΔ θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του κράτους, ενώ για την συμφωνία με τους δανειστές ξεκαθάρισε ότι δεν δεσμεύεται για τις νέες συμφωνίες της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα:

Χαρακτηριστικά όσα δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης:

«Δεν τάζω θέσεις εργασίας στο Δημόσιο αλλά πιστεύω ότι μια ανάπτυξη 4% μπορεί να δημιουργήσει 120.000 θέσεις εργασίας. Αυτός είναι ο στόχος» τόνισε.

«Εγώ δεν οραματίζομαι μια χώρα που ο νέος θα βρει μια θέση σύμβασης εργασίας στο δημόσιο και θα έρθει μετά ο πολιτικός προστάτης του να υποσχεθεί ότι θα τον μονιμοποιήσει» σημείωσε,

«Το ασφαλιστικό και η αγορά εργασίας είναι συνδεδεμένα θέματα: Όσο έχουμε ανέργους που δεν μπαίνουν στην αγορά εργασίας τόσο θα έχουμε ελλείμματα στο ασφαλιστικό και τόσο θα αναγκαζόμαστε να μειώνουμε τις συντάξεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν λέω ότι δεν θα υπάρχουν ευέλικτης μορφές εργασίας αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ οι ευέλικτες μορφές εργασίας έγιναν περισσότερες από τις θέσεις πλήρους απασχόλησης» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Εγώ θέλω να δημιουργήσω τις συνθήκες ώστε το παιδί του συνταξιούχου να βρει δουλειά και ο συνταξιούχος να δίνει το χαρτζιλίκι στον εγγονό του».

«Δεν έχω κανένα μαγικό ραβδάκι» τόνισε επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να είναι το όραμα μιας κοινωνίας πώς θα ταϊσουμε τους πεινασμένους».

Τι υποσχέθηκε:  

-Θα μειώσουμε τους φόρους – Θα επιστρέψουμε χρήματα στις τσέπες των Ελλήνων

-Ναι στην κινητικότητα, ναι στην αξιολόγηση και στο μάζεμα του κράτους

-Δεν θα δεχθώ σπατάλη στις ΔΕΚΟ και χαλαρό Δημόσιο

-Η ΝΔ έχει υπογράψει μνημονιακά μέτρα που λήγουν το 2018 δεν δεσμεύεται για τις νέες συμφωνίες Τσίπρα

-Η συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας είναι τέταρτο μνημόνιο

-Πρέπει να καταργήσουμε τη συμφωνία και να μειώσουμε τα πρωτογενή από το 3,5% γιατί είναι ένας στόχος που δεν υλοποιείται

-Η ΝΔ θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές μείωση των πλεονασμάτων

-Δεν είχα καμία όχληση από τους πιστωτές

-Ο Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή στην εξουσία με ένα σκληρό πακέτο

-Ο Τσίπρας φαντάζεται ένα κράτος που θα συντηρεί το λαό του με επιδόματα, εμείς λέμε οτι θα εξασφαλίσουμε θέσεις εργασίας

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…