Νέα επίθεση Κουμουτσάκου στην κυβέρνηση με φόντο την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες

Για απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης που κατέπεσε με πάταγο, κάνει λόγο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

581373c91dc524c31c8b4647

Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε δρόμο συνταγματικής εκτροπής και ότι κινείται με αυταρχικές και καθεστωτικές αντιλήψεις, και τονίζει πως «οφείλουν έστω και τώρα να συνειδητοποιήσουν ότι τίποτα πια δεν είναι το ίδιο για μία ήδη απαξιωμένη κυβέρνηση».

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρεί βέβαιη την πύκνωση των εξελίξεων και επισημαίνει πως υπάρχει ανάγκη εκλογών στη χώρα, σημειώνοντας πως όσο ταχύτερα τόσο καλύτερα για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση και είναι έτοιμη για κάθε εξέλιξη, σημειώνει.

Στην ερώτηση γιατί η ΝΔ υποβαθμίζει τη συζήτηση για το χρέος και εάν μια ρύθμιση του θα συνέβαλε στην εκκίνηση της οικονομίας, ο κ. Κουμουτσάκος παρατηρεί ότι «η βιωσιμότητα του χρέους είναι απολύτως αναγκαία, αλλά όχι και επαρκής συνθήκη για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Για την αξιολόγηση συμφωνεί ότι πρέπει «να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό», αλλά εκφράζει τις αμφιβολίες του σχετικά με όσα λέει επί του θέματος η κυβέρνηση. Εκτιμά ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση» ούτε και ενόψει του ανασχηματισμού γιατί, όπως επισημαίνει, «εκεί που έφτασαν τα πράγματα, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να προκαλέσει επανεκκίνηση ούτε στην κυβέρνηση ούτε στην οικονομία, εκτός κι αν η επανεκκίνηση που σκέφτεται, αφορά κάποιο σχέδιο απόδρασης».

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα και στις προκλήσεις του Ερντογάν, ο κ. Κουμουτσάκος δηλώνει: «Απαιτούν γνώση και επαγρύπνηση, σύνεση και τόλμη. Κι αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο τώρα, καθώς ο κ. Ερντογάν βυθίζεται σε μια οξεία εθνικιστική ρητορική και γίνεται απρόβλεπτος».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν ακραίες φωνές στη Νέα Δημοκρατία απαντά: «Τα άκρα είναι μακριά από τον ιδεολογικό πυρήνα και την πρακτική της Νέας Δημοκρατίας. Με κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσει την ενότητα των Ελλήνων, υπογραμμίζοντας πως “δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη Δεξιά, το Κέντρο και την Αριστερά”».

Τέλος, στην ερώτηση εάν η ΝΔ κινείται με όρους συναίνεσης, διευκρινίζει ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε την ανάγκη εθνικής ενότητας με τη συναίνεση προς μια κυβέρνηση που την έχει «συνειδητά τορπιλίσει με διχασμό και πόλωση. «Εκεί δεν υπάρχει κανένα πεδίο σύγκλισης» συμπληρώνει. Σε αυτό το πλαίσιο, παρατήρησε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη της εθνικής ενότητας, με αναφορές στην κυβέρνηση εθνική ενότητας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – Χαρίλαου Φλωράκη, στις θέσεις του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, στην απόφαση του Μιλτιάδη Έβερτ ως δημάρχου Αθηναίων για το τριπρόσωπο άγαλμα της εθνικής συμφιλίωσης στην πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς και στη συμβολική επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή το 2005 στον Αη Στράτη.

Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Καταγραφή 22

Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Υποδείξεις σε Ισπανό δημοσιογράφο, μετά από ερώτηση του τελευταίου, έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ…

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

profile player 960x540 16

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

Έντονη διαφωνία με τον Γιάννη Πρετεντέρη είχε ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ο δημοσιογράφος έκανε αναφορά…

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

image 4

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

Δικαιώθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι από το εφετείο Αθηνών